Garden Gourmet komt met veganistische tonijnvervanger

22 september 2021 Mischa Brendel Garden Gourmet

Nestlé-dochterbedrijf Garden Gourmet lanceert VUNA, een plantaardige tonijnvervanger.

VUNA wordt gemaakt op basis van erwteneiwitten en bevat daarnaast de ingrediënten water, koolzaadolie, tarwegluten, aroma’s, citroenvezels en zout. Per 100 gram en 100 kcal bevat het minimaal 0,3 gram aan Omega-3 vetzuren.

Oliver Nussli, R&D Platform Lead Meat Alternatives bij Nestlé: “Met slechts zeven ingrediënten hebben we de textuur, smaak en kleur van tonijn compromisloos weten na te maken. Plantenvezels zijn totaal anders dan de structuur van vis. De uitdaging was om deze structuur zo dicht mogelijk te benaderen met fysische factoren zoals onder andere temperatuur, druk en schuifkrachten. Deze helpen de plantaardige eiwitten te ontrafelen en ze een vorm te geven die meer lijkt op die van dierlijke eiwitten zoals tonijn. Ik vind dat we er goed in zijn geslaagd.”

 

Duurzaam

Met de lancering van VUNA haakt Garden Gourmet in op de populariteit van tonijn, dat het meest gegeten visproduct in ons land is. Het grootste vegamerk van Nederland legt het accent op duurzaamheid: voor het product hoeft geen vis te worden gevangen en de erwteneiwitten zijn afkomstig uit Europa.

VUNA is vanaf heden te vinden in de schappen van Albert Heijn; vanaf begin november verkopen ook Jumbo en Picnic het product.

Altijd op de hoogte blijven?