Garnalenvisser Johan Rispens ambassadeur MSC

3 september 2021 Redactie Vismagazine
Foto: Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council (MSC) heeft sinds kort een nieuwe ambassadeur in Nederland. Garnalenvisser Johan Rispens is de MSC-ambassadeur in Nederland. Chefkok Bart van Olphen is de eerste.

Johan Rispens is trots op zijn ambassadeurschap: "Ondanks alle uitdagingen die er zijn, is het nog steeds het mooiste beroep van de wereld en dat wil ik nog jaren blijven doen. Visserman zijn is voor mij een way of life, een roeping. Ik voel mij een rentmeester van de zee. Het is belangrijk dat we in balans met de natuur blijven vissen. Als MSC-ambassadeur wil ik in gesprek gaan met collega vissers en organisaties om steeds die balans centraal te zetten." 

Hidde van Kersen, programma Directeur MSC Benelux:  "We zijn heel blij met Johan Rispens als MSC-ambassadeur. Hij laat zien hoe betrokken vissers zijn en hun verantwoordelijkheid nemen wanneer het gaat over de Waddenzee en verduurzamen van de sector. Daarnaast is het makkelijker om de impact van duurzaam vissen uit te leggen aan de hand van de praktijk."In de Benelux hebben we met chefkoks  Bart van Olphen, Jean sur Mer en Dagný Rós Admuntsdottir al een mooi team van ambassadeurs. Met visserman Johan kunnen we vanuit zijn ervaring het verhaal van boot tot bord vertellen."

Altijd op de hoogte blijven?