Gastvrij Rotterdam lanceert pop-up visrestaurant

Bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kunnen op 19, 20 en 21 september genieten van gastronomische visgerechten bij het Schmidt Zeevis Restaurant bereid door top- en sterrenchefs. Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door Mario Ridder, Erik van Loo, René Tichelaar, Rolph Hensens, Remco Kuijpers en Fred Mustert. De topchefs koken met de beste kwaliteitsingrediënten waaronder vis van Schmidt Zeevis.

Mobiel foodconcept

Het pop-up visrestaurant bevindt zich in Hal 4 tussen 340 topleveranciers die culinaire hoogstandjes, innovaties producten en oplossingen voor food en non-food bieden in de horeca. Schmidt Zeevis Restaurant is een mobiel foodconcept ontwikkeld door chef-kok Herman den Blijker die zijn inspiratie haalde uit Rotterdamse zeecontainers en hier als adviseur ook nauw bij betrokken is.

Fresh Fish Corner

Naast het pop-up restaurant is de Fresh Fish Corner waar kleine signature gerechten te bestellen zijn van Schmidt Zeevis, zoals de tonijnburger, vissoep, gamba tempura en de High C Etagère. Voor dit eetconcept hoeft men vooraf niet te reserveren.

Lees ook
Visrestaurant A La Plancha in handen van de Noordereilanders

Visrestaurant A La Plancha in handen van de Noordereilanders

Pop-up visrestaurant A La Plancha startte in 2012 als een evenement van twaalf dagen groeide uit tot een vaste ontmoetingsplek bij de Maas op het Noordereiland. Nu opent het restaurant op een vaste locatie en wordt eigendom van de buurt door middel van een aandeelhouderschap. Alle aandelen zijn binnen 24 uur uitgegeven. “Wij geloven dat de aandelen...

Maaltijden in trek

Maaltijden in trek

Wetenschap, techniek, vaardigheden, grondstoffen, goede smaak en liefde voor het vak: ziehier een aantal ingrediënten voor een goed gerecht. Mét de goede nasmaak van gezond en duurzaam. Visverkopers bereiden vaker maaltijden en daar komt meer bij kijken dan een recept.

Merijn Bus neemt Zee op Tafel over

Merijn Bus neemt Zee op Tafel over

Merijn Bus neemt vanaf 1 april de Haagse viswinkel en restaurant Zee op Tafel over. Geen nieuw gezicht voor de klanten, want hij werkt al negen jaar als kok en bedrijfsleider voor de onderneming. Een zaak overnemen in coronatijd, is dat wel verstandig? "Absoluut, want ook in deze moeilijke tijd draaien we erg goed. Maar het kan allemaal vast nog beter,...