Gedeputeerde Jo-Annes de Bat opent Mossel & Oesterboulevard Yerseke

Mossel & Oesterboulevard_foto mosselbureau

De Mossel & Oesterboulevard in Yerseke is gestart. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, verrichtte de officiële opening door de elektrische Mossel & Oesterboulevard shuttlebus door het openingslint te rijden.

Tijdens de Mossel & Oesterboulevard krijgen bezoekers van Yerseke een goede kijk op de wereld van mosselen en oesters. Er is een uitgebreid programma met onder andere rondvaarten, de expositie Zeeuws Meisje, straatartiesten, foodtrucks en een culinaire wandeling: de Zilte Zaligheden Route. Ook presenteert het Kunstenaarscollectief zich in een pand aan de Paardenmarkt en zijn in Yerseke het Oosterscheldemuseum en de kerk te bezoeken.

Rondleidingen

Nieuw dit jaar zijn de rondleidingen bij mosselverwerkingsbedrijf Roem van Yerseke en door het schelpdieren ‘wellness resort’ van AquaTriton. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst de e interactieve Mossel & Oesterboulevard web app. Hiermee kunnen bezoekers makkelijk hun weg vinden, zowel ter plekke als in de voorbereiding van hun bezoek.

Shuttlebus

Ook is er een samenwerking met het NS station Kruiningen-Yerseke en rijdt er (in ieder geval) drie woensdagen een speciale Mossel & Oesterboulevard E-shuttlebus, dezelfde bus waarmee Jo-Annes de opening verrichtte. Het duurzame vervoersmiddel, mogelijk gemaakt door Kotra Logistics, wordt ingezet om bezoekers van en naar het NS intercity station Kruiningen-Yerseke te vervoeren maar dient ook als hop-on hop-off bus langs de haven en door het dorp.

Mossel & Oesterboulevard

De Mossel & Oesterboulevard in Yerseke duurt tot en met 31 augustus. Op de website vindt je meer informatie over alle activiteiten en  kun je ook terecht voor tickets. De Mossel & Oesterboulevard is een initiatief van de schelpdierensector, Nederlands Mosselbureau, gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland en (horeca)ondernemers uit Yerseke. En krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
WUR berekent echte prijs Nederlandse mosselen

WUR berekent echte prijs Nederlandse mosselen

“Wie echt duurzaam en gezond wil eten, zou Nederlandse mosselen moeten kiezen”, meldden onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Ze berekenden de echte prijs voor mosselen en keken hierbij naar milieubelasting en de positieve effecten van de productie.

‘Opvallend dat klanten ook nog graag fysiek komen winkelen’

‘Opvallend dat klanten ook nog graag fysiek komen winkelen’

Bij versspecialisten heeft bestellen, zeker na corona, een impuls gekregen. De markt voor bezorging groeit, maar is nog altijd een relatief klein deel van de totale online omzet. En er zijn nog veel ondernemers zonder webshop. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Jan Knulst van Proef Zeeland.

Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.