Geke's Tiental zingt protestlied op Binnenhof

Geke's tiental

De eerste Urker zangschool Geke's Tiental had afgelopen donderdag 14 maart een bijzonder optreden. Op uitnodiging van de SGP kwamen ze naar Den Haag om op het Binnenhof het protestlied 'Lied voor de vissers' te zingen. Dat meldt Omroep Flevoland.

Zangeres Geke van der Sloot schreef het lied na het Europese verbod op de pulsvisserij. Dit verbod raakte haar erg omdat het veel Urker vissers erdoor gedupeerd zijn. Met het lied wil ze hen een hart onder de riem steken.

Afgelopen donderdag werden Geke en haar leerlingen ontvangen door de SGP en nam kamerlid Roelof Bisschop de cd met het lied in ontvangst. Daarna zongen ze het lied. Eerst in de fractiekamer en daarna ook nog een keer bij de Hofvijver. Premier Rutte was hier ook bij uitgenodigd, maar hij kon niet aanwezig zijn vanwege een vergadering.

In april stemt het Europees Parlement voor de laatste keer over de pulsvisserij. Het is het plan om ook daar het lied te laten horen. Geke overweegt om ook een Franse versie uit te brengen

 

Bekijk hieronder het verslag wat Omroep Flevoland maakte van deze bijzondere bijeenkomst.

Lees ook
De Noordzee

De Noordzee

Vis van dichtbij willen we heel graag zo vers mogelijk verkopen. Geen gesleep over de wereld of Europa. Je komt dan vrij snel uit op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom is het niet vanzelfsprekend dat we de vis uit de Noordzee alleen verkopen en consumeren voor en door de landen rondom de Noordzee? Waarderen wij de geschiedenis van de Noordzee...

GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

Rode (Amerikaanse) rivierkreeften zijn een plaag; in bijna elke sloot of beek komt deze exoot inmiddels veelvuldig voor. Ook gaan ze over land op zoek naar nieuw leefgebied. Ze mogen niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.

Minister Schouten vraagt Europees Hof pulsverbod ongedaan te maken

Minister Schouten vraagt Europees Hof pulsverbod ongedaan te maken

Minister Carola Schouten is naar het Europees Hof gestapt om het verbod op de pulsvisserij ongedaan te maken. Dat heeft ze door middel van een brief aan de Kamer laten weten, meldden verschillende media.