Gerina's vishandel: 'Met hart en ziel gekozen voor ambulant'

27 januari 2020 Erik Kruisselbrink
Foto: Koos Groenewold

“Ik ga met plezier werken. Ik zet mijn wagen neer en de pan aan en ga schik maken met de mensen: dat is het marktleven. We maken eerst ons werk af en kijken ook niet naar de uren. Dat vinden we ook helemaal niet erg. Voor mensen van buiten de markt kan dat heel vreemd zijn.”

Gerina ter Beek is de ambulante vishandel met de paplepel ingegoten. “Ik zit al mijn hele leven in de vis. Vroeger ging ik met mijn moeder mee en nu gaan de kinderen met mij mee. Eerst heb ik het bedrijf samen met mijn broer Driek van onze ouders overgenomen, maar uiteindelijk zijn we weer apart verder gegaan. Driek als Vishandel ter Beek.” Dat de familiebanden nog steeds uitstekend zijn blijkt wel uit het feit dat de bedrijfshal van broer Driek zich naast die van Gerina’s Vishandel bevindt. “Hij heeft zijn standplaatsen ook rond Deventer, maar dan in een andere regio. Meer richting Dalfsen. En in Deventer-Colmschate.”

Familiebedrijf

Officieel staat Gerina’s Vishandel, zoals de naam al doet vermoeden, op naam van Gerina. Maar zij runt het bedrijf samen met echtgenoot Wim (54). “Op het moment dat Kevin werd geboren - hij is nu 24, red. - is Wim ook in het bedrijf gekomen.” Inmiddels is het hele gezin erin actief. “Wij zijn een heel klein familiebedrijf. We doen bijna alles met onze eigen kinderen.” Naast zoon Kevin zijn ook de dochters Mariëlle en Geraldine van de partij. “Mariëlle (22) heeft haar HBO-opleiding Bedrijfseconomie aan het Windesheim afgerond, maar heeft nu een tussenjaar omdat de aanmelding voor de studie in Groningen niet zo vlot ging.” Dochter Geraldine (17) zit nog op school. “Zij doet een MBO-opleiding Bussines Sales & Finance en helpt aan het eind van de week ook mee. Ze heeft op dit moment ook vrijdags vrij van school.”

Naast het gezin...

Meer weten over Gerina ter Beek en haar bedrijf? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 9-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €75,- ex BTW voor het eerste jaar!

Altijd op de hoogte blijven?