Geslaagde Haringdag in Spakenburg

Haringdag Spakenburg 2019 (16)-kl

De botterrace in Spakenburg tijdens Haringdag 2019 ter gelegenheid van de opening van het haringseizoen eindigde iets eerder dan gepland. Door hevige regenval keerden de boten eerder terug naar de haven. Maar dat deerde de gezelligheid in de feesttent op het Spuiplein verder niet. Er was voor alle aanwezigen haring en bier of een andere (fris)drank, er was Hollandse Nieuwe en andere lekkere hapjes. Deels werden deze bereid door leerlingen van SVO.

De organisatie lag in handen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging (SVV). Ruud van Diermen liep tevreden rond en mengde zich tussen de gasten. Karel van den Heuvel presenteerde zich als prima veilingmeester van het vaatje haring, dat voor het goede doel geveild werd. Het werd een strijd tussen Urk en Spakenburg. Lange tijd boden Zeevisgroothandel Ras uit Urk en Vishandel De Graaf-Roos uit Spakenburg tegen elkaar op. Uiteindelijk bracht Lammert de Graaf het laatste bod uit en bracht daarmee de eindstand op 17.000 euro. Het vaatje blijft in Spekenburg en de opbrengst is voor de Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg. Dat komt daardoor ook de houten botters, die deze dag opluisterden en nu weer in de Tiemehaven lagen,  ten goede.

Dossiers
Lees ook
Thema Visbeurs: ‘Ready for the future’

Thema Visbeurs: ‘Ready for the future’

De veertiende editie van de Spakenburgse Visbeurs vindt plaats op maandag 7 oktober 2019. Alle belangrijke (toe)leveranciers in de viswereld presenteren hun nieuwste producten, diensten en concepten aan visspecialisten uit heel Nederland. Het thema is dit jaar 'Ready for the future'.

Vissersplaatsen vieren de vis

Vissersplaatsen vieren de vis

De zomer loopt op zijn einde. Kinderen moeten (binnenkort) weer naar school en mensen gaan weer aan het werk. De komende weken staan er nog verschillende visserijdagen op het programma. Breng een bezoekje aan vissersplaatsen als Den Oever, Harlingen en Spakenburg en houd het vakantiegevoel nog even vast. Havendagen Zierikzee - 22, 23 en 24 augustus Op...

Visbeurs staat in het teken van de toekomst

Visbeurs staat in het teken van de toekomst

De veertiende editie van de Visbeurs vindt plaats op maandag 7 oktober. Het thema is ‘Ready for The Future’. Tijdens de editie van 2019 worden ook de provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 bekend gemaakt. De verkoop van standruimte is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. De vorige editie, in 2017, trok maar liefst 5000 bezoekers, vrijwel...