'Ghost Fleet' op Movies that Matter filmfestival

Movies that Matter Ghost Fleet

De film Ghost Fleet over slavernij in de visserij wordt deze week vertoond tijdens het Movies that Matter Film Festival. Deze filmweek vindt plaats van 22 - 30 maart in Theater aan het Spui in Den Haag. De indrukwekkende documentaire volgt activist Patima Tungpuchayakul, die zich inzet voor voormalige slaven op Thaise vissersschepen en daarmee de heftige realiteit van slavernij in de Thaise visindustrie laat zien.

Op zondag 24 maart was na afloop van de vertoning een Q&A met activist Patima Tungpuchayakul, de regisseur Shannon Service, Max Schmid van de Environmental Justice Foundation en Christien Absil van de Good Fish Foundation.

Stichting Movies that Matter, opgericht in maart 2006, vindt haar oorsprong in het Amnesty International Film Festival. Zij nam de activiteiten van dit festival over en breidde deze uit, in binnen- en buitenland. De missie van het filmfestival is om ogen te openen voor mensenrechten, waarbij film ingezet wordt voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

Tickets: https://www.moviesthatmatter.nl/…/fil…/film/2529/ghost-fleet.