Goed teamwerk - Karin Derksen

goed team werk groter

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.

Organisaties denken nogal eens dat het, als ze de juiste medewerkers bij elkaar brengen in een team en als die weten wat hen te doen staat, wel goed komt. En dat is dus vaak niet zo. Het boek Goed teamwerk geeft inzicht in de randvoorwaarden die nodig zijn voor goed teamwerk en je leest hoe je een goede samenwerking realiseert. Ook komt leiderschap en zelfsturend teamwerk aan bod, met extra aandacht voor ‘remote’ teamwerk: hoe realiseer je goed teamwerk als je op afstand moet samenwerken?

Goed teamwerk biedt een prima startpunt voor teams, leidinggevenden, hr-adviseurs, teamcoaches en iedereen die met teams werkt en goed teamwerk wil realiseren.

Dit boek won 19 april de OOA Boek van het Jaar Verkiezing 2022. Voor deze verkiezingen stellen organisatiedeskundigen en -adviseurs uit bijna 100 verschenen vaktitels een top 10 samen. De jury vond Goed Teamwerk het beste vakboek. "Het boek is mooi vormgegeven en voorzien van handige hulpmiddelen. Erg verhelderend dat de auteur in een vlotte bondige stijl de belangrijkste zaken nog een keer op een rijtje zet, aanvult met eigen werk en onderbouwt met wetenschappelijk onderzoek."

 

Dossiers
Lees ook
‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem

Rolf Mulder komt na 10 jaar met een herziene, uitgebreidere uitgave van zijn boek ‘t Wordt tijd dat ik de leiding neem. Over de bekende stripfiguur Olivier B. Bommel en de kunst van het leidinggeven. Wie de stijl van Bommel weet toe te passen heeft volgens Mulder de routekaart in handen naar echt leiderschap.

Eat this Fish

Eat this Fish

Eat this Fish is het nieuwe receptenboek van de Blendbrothers, de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse. De broers combineren simpele smaken met vis, schaal- of schelpdieren. Het zijn stuk voor stuk bereidingen die de broers ontdekten tijdens hun reizen, maar zoveel mogelijk aangepast naar vis uit eigen zee. Het boek bevat 70 recepten, onderverdeeld...

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

In het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft Björn Deusings praktische tips over time management en slimmer werken. Hij belooft hogere productiviteit, meer rust en een zes-urige werkdag.