Good Fish organiseert webinar over documentaire Seaspiracy

19 april 2021

Op Netflix staat al een tijdje de documentaire Seaspiracy over de negatieve effecten van de visserij op de oceanen. Door de populaire documentaire krijgt Good Fish Foundation regelmatig de vraag of mensen nog wel vis kunnen eten. Daarom organiseert Good Fish op 22 april de webinar Seaspiracy: feiten en fabels.

" ‘Kan ik nog wel vis eten?’ Veel geschrokken kijkers van de Netflix documentaire Seaspiracy stellen ons deze vraag de laatste twee weken", schrijft Good Fish Foundation. "De documentaire brengt verschrikkelijke zaken aan het licht; overbevissing, illegale vangsten, slavernij, de plastic soup, vissenleed en onbetrouwbare organisaties. Als kijker blijf je achter met de vraag, ‘bestaat duurzame vis eigenlijk wel?’ Misschien heeft u ook veel vragen over deze documentaire? Good Fish vindt het belangrijk om experts aan het woord te laten die aangeven wat feiten zijn en fabels. Daarom organiseren wij een online documentaire bespreking. Ook geven wij onze visie op de prangende vraag: bestaat duurzame vis?"

Webinar 

Seaspiracy Webinar – Feiten & Fabel op 22 april om 20.00 uur laat in 45 minuten korte clips zien waarop experts reageren. Aan bod komen vragen als 

  • Overbevissing – zijn de zeeën in 2048 leeggevist?
  • Als visserij stopt is het plastic probleem dan direct opgelost?
  • Hoe betrouwbaar is het MSC keurmerk?
  • Hoe zijn de interviews opgenomen door de makers van Seaspiracy?
  • Hoe dramatisch is het gesteld met gekweekte vis?
  • Kernvraag: kan ik nog wel vis eten?

De volgende experts komen aan het woord: Geert Wiegertjes (Hoogleraar Wageningen Universiteit),  Hendrik Kramer (Nederlandse visser MDV2), Skirmanta Treinyte (Oceana), Hidde van Kersen (Directeur MSC Benelux), en Margreet van Vilsteren (Directeur Good Fish / VISwijzer)


Altijd op de hoogte blijven?