Good Fish stelt Q&A op na webinar over Seaspiracy

Seaspiracy

Op donderdag 22 april organiseerde Good Fish het webinar Seaspiracy: Feiten & Fabels. De organisatie kijkt terug op een succesvol webinar. Tijdens het webinar was er onvoldoende tijd om alle vragen te beantwoorden. Daarom heeft Good Fish een Q&A opgesteld.

Het webinar liet korte clips zien waar experts op reagerden. Aan bod kwamen vragen als zijn de zeeën in 2048 leeggevist, hoe betrouwbaar is het MSC keurmerk en kan ik nog wel vis eten? Aan het woord kwamen experts zoals Geert Wiegertjes (Hoogleraar Wageningen Universiteit),  Hendrik Kramer (Nederlandse visser MDV2), Hidde van Kersen (Directeur MSC Benelux), en Margreet van Vilsteren (Directeur Good Fish / VISwijzer)

Q&A Good Fish

Tijdens het webinar konden kijkers live vragen stellen. Er kwamen 170 vragen binnen. Omdat er onvoldoende tijd was om al deze vragen te beantwoorden tijdens het webinar, heeft Good Fish een Q&A opgesteld. Hierin staan de gestelde vragen met antwoorden, gesorteerd per onderwerp. De antwoorden zijn door Good Fish gegeven, met input van de experts. Wanneer de antwoorden bij een onderwerp door een expert zijn gegeven, staat dit bij het onderwerp vermeld.

Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terug kijken? Dat kan via deze link of hieronder. 

Dossiers
Lees ook
Podcast over uitdagingen visserij

Podcast over uitdagingen visserij

Onlangs verscheen op het Rabo Food & Agri NL kanaal op Spotify de podcat 'Vissen we voor of achter het net?'. Leden van het Expertiseteam Visserij van de Rabobank gaan in op de ontwikkelingen en uitdagingen in de visserij.

De Noordzee

De Noordzee

In het voorjaar kopte mijn krant dat er in 80 dagen al 3000 containers overboord waren geslagen. Dit was gebeurd in de voorjaarsstormen op de grote oceaan. Hebben we dan helemaal niets geleerd van de ramp boven de Waddeneilanden met MSC Zoe? Vissers zijn hiervan nog steeds afval aan het ruimen. De rest van de schade heeft de verzekeraar afgekocht.

EU en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over verdeling visvangst

EU en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over verdeling visvangst

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de visvangst. Wat het akkoord precies voor de Nederlandse vissers betekent is nog niet bekend. Dat meldden verschillende media.