De afgelopen maanden was er in de media veel aandacht voor het informeren van consumenten over de herkomst van vis. Daarom is er op 7 april een gratis webinar voor de visbranche over dit thema.

Eind februari 2021 publiceerde de Consumentenbond in samenwerking de Good Fish Foundation een onderzoek over de informatievoorziening over de herkomst van vis in de visdetailhandel. Van de 97 bezochte vishandelaren voldeed er één aan alle regels. De Consumentenbond noemde onder andere het ontbreken van vitrinekaartjes en kaartjes waar informatie zoals de herkomst, vangst- of kweekmethode, en de exacte naam van de vis ontbreekt. 

SVO vakopleiding food kreeg veel vragen over dit thema. Daarom organiseert de opleider op 7 april een gratis webinar over herkomstaanduiding van vis. Dit gebeurt in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV), het Nederlands Visbureau, Houwers Groep en Visfederatie.

Webinar

Het doel van dit webinar is het voorzien van de juiste informatie over de herkomstaanduiding van vis. "In de praktijk blijkt dit een complexe materie te zijn en is er behoefte aan bijscholing op dit onderwerp", zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO. "Het is niet de bedoeling dat we deze avond gaan discussiëren óver deze wetgeving; we willen vooral samen met de branchepartners de ondernemers helpen hoe ze aan deze wetgeving kunnen voldoen."

Als opleider voor de foodsector verzorgt SVO diverse opleidingen en trainingen voor de visbranche. De presentatie van dit webinar wordt verzorgd door Paulien Prent, Secretaris Visfederatie en Jacco Calf, ‎Inspecteur voedselveiligheid bij Houwers Groep. Adriaan van Moort, Voorzitter VNV en Agnes Leewis, Directeur Nederlands Visbureau geven een toelichting vanuit hun organisatie.

Meer informatie en aanmelden

Het webinar vindt plaats op 7 april om 20.00 uur. Ondernemers en werknemers uit de branche die geïnteresseerd zijn in het gratis webinar Herkomstaanduiding vis kunnen zich aanmelden via deze link.

Altijd op de hoogte blijven?