De groei van De Marlijn in Renesse

Zeeuwse persreis kreeft 2019 (7) De Marlijn-kl

Renesse timmert flink aan de weg als badplaats voor iedereen. Zo’n dertig jaar terug waren het vooral jongeren die de campings bevolkten in de zomers, nu profileert het dorp zich als vakantieoord voor gezinnen. Het centrum van het Zeeuwse dorp is flink opgepimpt en vishandel De Marlijn vormt een centrale ontmoetingsplek. Waar jaren terug een verkoopwagen stond, staat nu een flinke winkel met groot terras met beweegbare overkapping. “Ze stonden hier rijen dik voor lekkerbekken, kibbeling en haring”, lacht Izabella van Proijen, met haar man Ron eigenaar van de zaak. De gemeente Schouwen-Duiveland werkte mee en de uitbreiding kon gerealiseerd worden.

Klanten kunnen zelf hun bestelling invoeren via speciale zuilen op twee plekken in de winkel bestellen.  “Ze staan er ter ondersteuning, de meeste klanten helpen we persoonlijk”, verklaart Izabella. Er wordt vooral veel gebakken vis verkocht, maar ook maaltijden en broodjes.

In Vismagazine 3 (april 2019) staat een artikel over vishandel De Marlijn in Renesse. Nog geen abonnee? Bestel 2 gratis proefnummers via deze link.

Lees ook
‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Niet alleen door de hogere kosten voor grondstoffen en energie, maar ook door de komende verhoging van het wettelijk minimumloon staat veel visdetaillisten het water aan de lippen.

CBS: Meer omzetstijgers viswinkels in tweede kwartaal

CBS: Meer omzetstijgers viswinkels in tweede kwartaal

Van de 755 viswinkelbedrijven in Nederland zag 51 procent in het tweede kwartaal de omzet toenemen. Toen de horeca tijdens corona vaak dicht was, piekte het aantal omzetstijgers op record­hoogte. Dit blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers.