Veel belangstelling voor Noordzeevis uit Scheveningen

Noordzeevis uit Scheveningen-LS (23)

De promotiebijeenkomst voor Noordzeevis uit Scheveningen op 7 februari mocht zich in flinke belangstelling verheugen vanuit de sector. Zo’n 70 ondernemers, vanuit de detailhandel, groothandel en de horeca, kwamen naar De Rokerij in Scheveningen om meer te weten te komen over Scheveningse vis.

 

Wijting

De bijeenkomst was georganiseerd door de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen in samenwerking met Rabobank Den Haag, het Nederlands Visbureau en Schuttelaar & partners. Een van de doelen van de avond was het werven van ambassadeurs voor Noordzeevis uit Scheveningen. De eerste kandidaten meldden zich ter plekke aan.

De aanwezigen konden deelnemen aan drie workshops. Arie Kuijt gaf informatie over het herkennen van Noordzeevis en liet zien hoe je die kunt schoonmaken en fileren, chefkok Robert Siedenburg gaf een korte kookworkshop met Noordzeevis, met onder meer makreel en poon, ondernemers Barry Verbeek, Joep Besselink en Matthijs den Heijer vertelden over de rendementsmogelijkheden met Noordzeevis. Daarbij gaven ze een voorbeeld van omzet maken met wijting.

 

Makro-actie

Centraal vertelde vervolgens Jan van de Werken, category manager vis bij Makro, over de acties die Makro onlangs organiseerde in samenwerking met de stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Het bedrijf wist door gerichte promotie met onder meer mooie presentaties en proeverijen in de 17 vestingen de verkoop van wijting in de actieperiode te vertienvoudigen ten opzichte van het jaar daarvoor. Van de Werken: “Noordzeevis past helemaal bij onze visie op duurzaamheid. We gaan daarom vier keer per jaar dergelijke acties met Noordzeevis doen.”

 
Lees ook
Biohuts in de Scheveningse haven

Biohuts in de Scheveningse haven

In de Scheveningse haven lieten op 23 februari havenmeester Cees Duvekot en Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, samen de eerste Biohut te water. Biohuts zijn ecologische kooien, die onder de drijvende steigers hangen en zijn bedoeld als schuilplaats voor hele kleine visjes.

Vishandel M. Hartevelt & Zn. nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis

Vishandel M. Hartevelt & Zn. nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis

Vishandel M. Hartevelt & Zn. ontving een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en is daarmee toegetreden als ambassadeur van de stichting.

Verkoop Noordzeevis aantrekkelijk voor horeca

Verkoop Noordzeevis aantrekkelijk voor horeca

Het vierde webinar van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vond maandag 18 januari plaats. Op het programma stond onder andere een korte terugblik op 2020 en een vooruitblik op 2021. Daarnaast nam de Haagse burgemeester Jan van Zanen het nieuwe kookboek van de stichting virtueel in ontvangst.