Veel belangstelling voor Noordzeevis uit Scheveningen

Noordzeevis uit Scheveningen-LS (23)

De promotiebijeenkomst voor Noordzeevis uit Scheveningen op 7 februari mocht zich in flinke belangstelling verheugen vanuit de sector. Zo’n 70 ondernemers, vanuit de detailhandel, groothandel en de horeca, kwamen naar De Rokerij in Scheveningen om meer te weten te komen over Scheveningse vis.

 

Wijting

De bijeenkomst was georganiseerd door de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen in samenwerking met Rabobank Den Haag, het Nederlands Visbureau en Schuttelaar & partners. Een van de doelen van de avond was het werven van ambassadeurs voor Noordzeevis uit Scheveningen. De eerste kandidaten meldden zich ter plekke aan.

De aanwezigen konden deelnemen aan drie workshops. Arie Kuijt gaf informatie over het herkennen van Noordzeevis en liet zien hoe je die kunt schoonmaken en fileren, chefkok Robert Siedenburg gaf een korte kookworkshop met Noordzeevis, met onder meer makreel en poon, ondernemers Barry Verbeek, Joep Besselink en Matthijs den Heijer vertelden over de rendementsmogelijkheden met Noordzeevis. Daarbij gaven ze een voorbeeld van omzet maken met wijting.

 

Makro-actie

Centraal vertelde vervolgens Jan van de Werken, category manager vis bij Makro, over de acties die Makro onlangs organiseerde in samenwerking met de stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Het bedrijf wist door gerichte promotie met onder meer mooie presentaties en proeverijen in de 17 vestingen de verkoop van wijting in de actieperiode te vertienvoudigen ten opzichte van het jaar daarvoor. Van de Werken: “Noordzeevis past helemaal bij onze visie op duurzaamheid. We gaan daarom vier keer per jaar dergelijke acties met Noordzeevis doen.”

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Onrust over toekomst visafslag Scheveningen

Onrust over toekomst visafslag Scheveningen

Afgelopen week ontstond er onrust over de toekomst van visafslag Scheveningen. De gemeente Den Haag zou haar aandelen willen verkopen. In het AD stelt Saskia Bruines, wethouder Economie van Den Haag, iedereen gerust. “Kans dat we aandelen visafslag Scheveningen gaan verkopen is erg klein.”