H2 en garnalenverwerker Klaas Puul gaan samen

KlaasPuulproductie2010-RIS

Investeringsmaatschappij H2 Equity Partners en garnalenverwerker Klaas Puul gaan samenwerken. H2 Equity Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in het bedrijf, de familie Mooijer, de huidige eigenaren van Klaas Puul, houdt een minderheidsbelang in de onderneming.

Werken aan groei

Maiko van der Meer is aangetrokken als algemeen directeur. Onder leiding van Maiko van der Meer en Sander van den Berg als financieel directeur, zal gewerkt worden aan de groei van Klaas Puul, onder meer via investeringen in internationale marketing & verkoop, productontwikkeling en productietechnologie en -capaciteit.

Geen opvolging

Evert Mooijer, huidige eigenaar van Klaas Puul: “Klaas Puul heeft nog veel onbenut potentieel, maar er is geen opvolging in de familie om dit potentieel te realiseren. Samen met H2 Equity Partners willen wij dit potentieel realiseren om daarmee een nog betere partner voor onze klanten, leveranciers en medewerkers te zijn.”

Klaas Puul

Klaas Puul is een leidende garnalenverwerker met haar hoofdkantoor in Volendam, Nederland en productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Marokko. Klaas Puul is in 1968 opgericht en de afgelopen circa 50 jaar succesvol uitgebouwd door de familie Mooijer en de medewerkers van Klaas Puul.

Lees ook
Unilever streeft naar duurzame garnalenvangst

Unilever streeft naar duurzame garnalenvangst

De kroepoek van Unilever-merk Conimex wordt gemaakt van garnalen gevangen door kleinschalige vissers in de Javazee. Unilever besloot samen met partner Intersnack om concrete stappen te zetten om deze garnalenvangst te verduurzamen. "Het doel is om binnen 3 jaar alle garnalen voor Conimex-kroepoek 100% traceerbaar en duurzaam te vangen". De kroepoek...

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Het aanbod van gecertificeerde vis in de Nederlandse supermarkten is wederom toegenomen. In de categorieën vers, diepvries en conserven draagt bijna driekwart (74 procent) van de visproducten het MSC- of ASC-keurmerk voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis. Vorig jaar was dat nog 70 procent. Dat blijkt uit de analyse ‘Stand in het schap’...

Garnalen rauw ingevroren aan boord

Garnalen rauw ingevroren aan boord

Nederlandse en Belgische garnalenvissers koken hun vangst aan boord. Dat is praktisch, want het kost minder ruimte en gewicht en de garnalen blijven lang goed. Levende garnalen kunnen wel in leven gehouden kunnen worden tot ze aan wal gebracht worden, maar dat vergt een zwembad gevuld met zeewater in het ruim. En dan nog is het vervoer riskant. De beroemde...