Handelsactiviteiten Ekofish overgenomen door Adri en Zoon

Schol_pixabay

Foto: Pixabay

Adri en Zoon uit Yerseke nemen vanaf 1 juni 2020 de handelsactiviteiten van het Urkse bedrijf Ekofish over. Het Urkse bedrijf gaat zich volledig concentreren op de vangst van de vis. Adri en Zoon neemt de producten van Ekofish op in het assortiment en verzorgt de distributie. 

Ekofish maakt sinds 2018 deel uit van W. van der Zwan Groep, een grote speler op het gebied van de vangst van platvis en pelagische vis. Vanaf 1 juni 2020 starten Adri en Zoon en W. van der Zwan een exclusieve samenwerking. Dit betekent dat alle handelsactiviteiten die nu onder Ekofish vallen, worden overgenomen door Adri en Zoon. Adri en Zoon krijgt beschikking over Ekofish vis, neemt deze producten op in haar assortiment en verzorgt de distributie in Europa. 

De twee bedrijven delen dezelfde visie op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en partnerschap. "Een combinatie van beide bedrijven geeft als uitkomst een samenwerking waarbij wij vanaf de bron garant kunnen staan voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product", laten Ekofish en Adri en Zoon weten in een persbericht.

Ekofish
Ekofish gaat zich vanaf 1 juni volledig concentreren op de vangst van de vis op innovatieve en duurzame wijze. Het bedrijf vist onder andere op schol, tongschar, tarbot en griet in de Noordzee.

Adri en Zoon
Sinds 1983 belevert Adri en Zoon verse visproducten aan klanten in Europa. Het bedrijf verzorgt zowel de inkoop, verkoop als productie van vis. In de nieuwe productieomgeving wordt de vis zowel machinaal als met de hand gefileert

Lees ook
Witvisfileerlijn voor Adri & Zoon

Witvisfileerlijn voor Adri & Zoon

Flinke groei en de overstap op IJslandse kabeljauw vereisten een nieuwe grote witvisfileerlijn bij Adri & Zoon. Technische partner Jansen Techniek stelde de visgroothandel wederom niet teleur: “We vertrouwen volledig op hun expertise.”

Samenwerking Adri & zoon en Ekofish group

Samenwerking Adri & zoon en Ekofish group

De UK 205 Spes Nova: het duurzame schip waarmee de schol voor Adri & Zoon wordt gevangen (foto: Adri & Zoon). Visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke heeft op 1 juni de handelsactiviteiten overgenomen van de Ekofish Group, onderdeel van rederij Van der Zwan. Daarmee heeft de groothandel uit Yerseke nu rechtstreekse aanvoer van Noordzeevis...

Samenwerking Adri & zoon en Ekofish group: ‘Het grote voordeel is grondstofzekerheid’

Samenwerking Adri & zoon en Ekofish group: ‘Het grote voordeel is grondstofzekerheid’

Visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke heeft op 1 juni de handelsactiviteiten overgenomen van de Ekofish Group, onderdeel van rederij Van der Zwan. Daarmee heeft de groothandel uit Yerseke nu rechtstreekse aanvoer van Noordzeevis voor haar afnemers.