Haringintocht Bunschoten-Spakenburg op 15 juni

Haringintocht

Foto: Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV)

De Spakenburgse vishandelaren vieren de nieuwe haring op 15 juni met de Haringintocht. Tijdens deze feestdag voor het publiek in de haven en het dorpscentrum wordt er geld ingezameld voor Stichting Ambulancewens.

De viering start om 15.00 uur in de oude haven, waar een botter het eerste vaatje haring aan land brengt. Daarna volgt er een defilé van verkoopwagens. Honderden verkoopwagens uit Bunschoten-Spakenburg rijden dagelijks naar markten en standplaatsen in heel Nederland. Op 15 juni vormen al die ondernemers in het centrum van het dorp de grootste vlootshow van marktwagens in Europa.

Stichting Ambulancewens

Om 16.00 uur begint in het centrum het Haringfeest. Bezoekers kunnen de Hollandse Nieuwe gratis proeven. Wel wordt er een bijdrage voor de Stichting Ambulancewens gevraagd. Deze stichting vervult sinds 2007 de laatste wensen van terminale patiënten. Medisch geschoold personeel rijdt op vrijwillige basis met ernstig zieke mensen naar wenslocaties in Nederland en daarbuiten. Tijdens de Haringintocht is de stichting aanwezig met een ambulances.

De Haringintocht is een initiatief van de Spakenburgse Vishandel Vereniging in samenwerking met Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV).

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Dulk Haasnoot Seafood klaar voor de toekomst

Dulk Haasnoot Seafood klaar voor de toekomst

De nieuwe winkel van Dulk Haasnoot Seafood is méér dan een efficiënt verkooppunt. “Wij delen kennis met onze klanten. Want de visdetaillist is de ambassadeur die de verhalen achter onze producten overbrengt aan de eindconsument.”

Een school vol vis

Een school vol vis

Het Nederlands Visbureau draait op volle toeren. Ook voor activiteiten na de zomervakantie zijn de voorbereidingen in volle gang.

‘Roken tijdens de les verplicht’

‘Roken tijdens de les verplicht’

Sinds 2015 is Adriaan van Moort, eerst als bestuurslid en inmiddels als voorzitter, nauw betrokken bij de VNV. Hij reflecteert op het 40-jarig jubileum van de branchevereniging, dat dit jaar wordt gevierd.