Haringmaatje: een borrel voor bij de vis

Haringmaatje

De Vlaardingse distilleerder Jan Post brengt een nieuwe borrel op de markt, het Haringmaatje. Volgens Post is het de eerste borrel voor bij de vis. Het Haringmaatje moet van Vlaardingen weer een haringstad maken.

Haringmaatje

Het Haringmaatje is een mix van moutwijn, graanalcohol en 23 geheime kruiden. Een belangrijk bestanddeel is een stevig pepertje wat garant staat voor een nabrander in de keel. Het is een wat ‘waterige’ borrel, niet te sterk of te overheersend. De borrel bevat 14,9 procent alcohol.

In het AD zinspeelt de ondernemer over het lanceren van een complete vislijn. "Uiteindelijk wil ik een nieuwe branche creëren: een borrel voor bij de vis. Dát is het plan" zegt Post tegen de krant.

Old Dutch Distillers

Post is eigenaar van de distilleerderij, Old Dutch Distillers. Het bedrijf bestaat sinds 1884. De distilleerderij maakt met name vodka, jenever, bier en gin.

Lees ook
Wat wordt het beste Streekproduct van Vlaanderen?

Wat wordt het beste Streekproduct van Vlaanderen?

De Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat samen met het Vlaams Centrum voor Agro- & Visserijmarketing op zoek naar het Beste Streekproduct van Vlaanderen. De krant besteedt de komende weken aandacht aan de verschillende producten. Vismagazine licht er een aantal visproducten uit.

Keuringsdienst van Waarde checkt Hollandse Nieuwe

Keuringsdienst van Waarde checkt Hollandse Nieuwe

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde besteedt vanavond (29 augustus) aandacht aan haring, de Hollandse Nieuwe. In het programma probeert de Keuringsdienst van Waarde een aantal vragen te beantwoorden. Wanneer is de Hollandse Nieuwe nou echt nieuw? Wat gebeurt er met de oude als er nieuwe aanwas is gebracht. En is er nou echt een groot smaakverschil?...

Uitslag Haringtest aangepast

Uitslag Haringtest aangepast

De uitslag van de eerste ronde van de Nationale Haringtest in Noord-Brabant is aangepast. Een van de finalisten werd vanwege fraude gediskwalificeerd door de organisatie.