Hebben de Arnhemse Visbroertjes de slechtste slogan van 2019?

Visbroertjes

Dit jaar vindt voor de achtste keer Nederlands Slechtste Slogan verkiezing plaats. Een van de kanshebbers zijn de Arnhemse Visbroertjes van De Zilte Zeemeermin. Hun slogan? "Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin."

De Visbroertjes zijn Luuk en Wiebe de Haan. Zij hebben hun viswinkel, visbar en cateringbedrijf De Zilte Zeemeermin in de Steenstraat in Arnhem. Hier kunnen klanten dagelijks terecht voor verse vis. Van donderdag tot en met zaterdag koken ze de voorraad van de winkel op voor hun gasten. Het assortiment loopt uiteen: van goedkope steenbolk en wijting tot oesters, kabeljauw en zalmfilet. “We willen een goed product bieden voor niet te veel geld”, zei Luuk de Haan in Vismagazine 8-2018.

De twee zijn stiekem trots op den nominatie en hopen dat ze de verkiezing winnen. "We hebben altijd een bord buiten staan met deze tekst erop", zeggen ze in De Gelderlander. "Het past bij ons om mensen te triggeren." Op hun Facebookpagina staan meerdere oproepen om op hen stemmen. Zelfs een met een nieuwe slogan: "Zij varen graag een andere koers, stem daarom op deze broers!". 

"Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin" heeft 'geduchte' concurrentie van onder andere "Keuzestress? Wij helpen je graag met een worst kaas scenario" (Kaashuis Tromp), "Wij verkopen uw huis. Nogal fidus" (Fidus makelaardij) en "Verbieb jezelf!" (de Bibliotheek).

Tot 8 december kan er gestemd worden op de Visbroertjes. Op 9 december wordt bekend gemaakt welke slogan de meeste stemmen heeft gekregen. Stem hier op de Visbroertjes!

Meer weten over de Visbroertjes en hun onderneming De ZIlte Zeemeermin. Begin 2018 bracht Vismagazine een bezoek aan de winkel. Lees het terug in Vismagazine 1-2018

Lees ook
Bedrijfsleider neemt Zee op Tafel over

Bedrijfsleider neemt Zee op Tafel over

Hij begon zijn loopbaan als chef maar verruilde de horeca voor de visbranche. Na jarenlang als kok en achtereenvolgens als bedrijfsleider te hebben gewerkt, is Merijn Bus sinds het voorjaar van 2021 eigenaar van Zee op Tafel in Den Haag. Een viswinkel met restaurantfunctie waar hij zich als een vis in het water voelt. Zijn eerste prioriteit als ondernemer...

Bij Koops heeft iedereen z’n eigen verantwoordelijkheden

Bij Koops heeft iedereen z’n eigen verantwoordelijkheden

Acht familieleden werken efficiënt samen in het familiebedrijf Koops koeltechnisch buro Midden Nederland. “Onze gezamenlijke passie voor techniek maakt heel veel mogelijk.”

MSC en ASC-certificering voor Restaurant De Heerenkeet

MSC en ASC-certificering voor Restaurant De Heerenkeet

Restaurant De Heerenkeet heeft als eerste onafhankelijke visrestaurant van Nederland met succes het certificeringsproces van MSC en ASC doorlopen. Eigenaren Richard en Marion Snijder: “Wij hebben de lockdown aangegrepen om in de volle breedte te verduurzamen. Een belangrijke stap; niet alleen het restaurant, ook de viswinkel is gecertificeerd.” Viswinkel...