Het Zeeuwse Mossel kookboek

31 augustus 2020

“We eten ze al eeuwenlang, ze zijn de grote trots van het zilte Zeeuwse land, worden bezongen in de liederen van Bløf en zijn niet weg te denken van de menukaart: mosselen, het belangrijkste product uit de Nederlandse
schelpdierenkweek, óns’ delicate schelpje dat door de jaren heen alleen maar wint aan populariteit.”

Bart van Olphen ging voor dit boek aan de slag met échte Zeeuwse mosselen van de familie Schot bij Neeltje Jans. Mosselen die gegarandeerd van zaad tot mossel zijn gegroeid in de Oosterschelde. Hij maakte er 40 recepten mee van fingerfood tot sandwiches en hoofdgerechten: springroll mosselen, sateh kerang, de Portugese cataplana, taco’s en Engelse pie: het kan allemaal met mosselen.

Bart is al sinds zijn kinderjaren fan van de Zeeuwse mossel. Hij geeft in dit boek naast de recepten ook uitleg over de mossel en een interview met mosselvisser Jacob Schot schetst een beeld van het werk rondom de Zeeuwse mossel.

Mooi boek om te lezen, ideeën uit op te doen en uw klanten op te wijzen als ze eens wat meer willen doen met de mosselen dit seizoen.

Het Zeeuwse Mossel kookboek van Bart van Olphen is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Altijd op de hoogte blijven?