Hoe barbecueën Nederlanders?

17 september 2020
Foto: Pixabay

Het barbecueseizoen zit er alweer bijna op. Reden voor De Barbecue Boer, een webshop in barbecuecatering, om te kijken naar het barbecuegedrag van Nederlanders. Wat zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen? En wat zijn de barbecue-irritaties?

Uit het onderzoek van De Barbecue Boer blijkt dat mannen en vrouwen qua etensvoorkeur van elkaar verschillen. Geen enkele mannelijke respondent legt een vegetarische burger of groente voor zichzelf op de barbecue. Vrouwen doen dit wel. 37 procent eet groenten en 6 procent neemt een vegetarische burger.

Wat ligt er op de barbecue?

Vlees blijft favoriet bij beide geslachten. Bij zowel mannen als vrouwen staan hamburgers, kipsaté en biefstuk in de top vier. Mannen hebben ook graag spareribs op de barbecue, terwijl vrouwen graag varkenshaas eten. Vis is bij mannen minder populair volgens De Barbecue Boer. Bij mannen is de verdeling als volgt: gamba (52%), zalm (33%) en tongfilet (8%). En bij vrouwen: zalm (52%), gamba (47%) en tongfilet (18%).

De Barbecue Boer ziet dit ook terug in de bestellingen in de webshop: “In de afgelopen twee jaar zagen wij de verkoop van vegetarische BBQ pakketten verdubbelen. Hierbij kiezen vrouwen vaker voor een vegetarische barbecue dan mannen. Toch blijven de pakketten mét vlees het meest populair; de Luxe BBQ staat met bijna 19% van alle bestellingen ruim bovenaan.”

Wat zijn de barbecue-irritaties?

Ook vroeg de Barbecue Boer de klanten naar hun grootste barbecue-irritaties. De helft van de respondenten geeft aan zich helemaal niet te ergeren. Bij de rest is slecht weer de grootste irritatie. De geur van de barbecue van omwonenden is de tweede, en dat terwijl de houtskoolbarbecue, het type dat het meest ruikt, toch veruit het populairst is bij alle ondervraagden. Meer dan 50% gebruikt de houtskoolbarbecue als het mooie weer zich aanbiedt.

18 procent van de respondenten noemt de afwas en het schoonmaken van de barbecue. Lawaai, geschreeuw en andere geluidsoverlast van buren wordt door 13 procent genoemd. En tot slot andere mensen die niet goed kunnen barbecueën (17%). 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?