Holland Fisheries Event 5 en 6 oktober op Urk

Holland fisheries event 2016 (33)

Op 5 en 6 oktober vindt de tiende editie van het Holland Fisheries Event plaats. In De Koningshof Party & Events op Urk presenteren meer dan 100 binnen- en buitenlandse exposanten uit de maritieme en visserijbranche hun nieuwste producten en noviteiten aan een breed publiek. De organisatie verwacht dat de beurs zo’n 4.000 bezoekers.

Holland Fisheries Event

Deze editie van het Holland Fisheries Event staat vooral in het teken van investeren in innoveren op het gebied van techniek en kennis. Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik (CDA) opent de beurs op vrijdag 5 oktober om 10.30. Zij gaat bij de opening in op de positie van de Nederlandse visserij vanuit Europees oogpunt. Vervolgens gaat om 11.00 uur de deuren open voor het publiek.

Volgens de organisatie was er een toenemende vraag naar stands. Met name de vraag uit het buitenland was vele malen hoger dan bij voorgaande edities, een stijging van 20 procent. Holland Fisheries Event groeit als zakelijke visserij- en maritieme beurs. Om plaats te bieden aan alle exposanten is er een extra paviljoen bijgezet.

Hoofdsponsor Flynth

Flynth adviseurs en accountants is de hoofdsponsor van het Holland Fisheries Event. In het zogenaamde Flynth-paviljoen komen bedrijven die gerelateerd zijn aan het Masterplan Duurzame Visserij zoals Padmos, Hoekman Shipbuilding en Comint Urk, aan bod. Ook worden hier de laatste innovaties en de nieuwste plannen op het gebied van visserijondernemerschap gepresenteerd. Flynth organiseert ook verschillende lezingen op beide dagen.

Nieuwe ontwikkelingen

Op het Holland Fisheries Event presenteren diverse bedrijven nieuwe ontwikkelingen. Zo verzorgt TvK Instructie maritieme STCW trainingen en heeft een nieuwe veiligheidstraining opgezet. Jooren scheepsschroeven heeft een nieuwe variant ontwikkeld. Op de website van het Holland Fisheries Event staat een compleet overzicht van alle standhouders en een beursplattegrond.

Bezoekers hebben gratis entree na inschrijving via de link op de website. Een toegangskaart is beide dagen geldig. Parkeren is eveneens gratis bij het beursterrein.

Lees ook
Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

De inschrijving voor More than Drinks Inspiration! 2020 is nu geopend! Deze nieuwe vakbeurs richt zich op alle professionals in de drankenbranche. Bezoekers kunnen zich nu hier inschrijven. Abonnees van More than Drinks!, Vlees+, Vismagazine, FoodPersonality of Foodlog.nl schrijven zich gratis in.

Met de kop in de wind

Met de kop in de wind

Het is één van de oudste beroepsgroepen ter wereld: de visserij. Ook Nederland kent een eeuwenoude traditie van het vissersambacht. Nog steeds zijn er traditionele vissersfamilies die al meer dan 300 jaar bestaan. Volgens Gees R. van Hemert, auteur van het boek ‘Met de kop in de wind’, is dit te danken aan de manier waarop...

Vissers blij met visquota maar kwaad op ngo's

Vissers blij met visquota maar kwaad op ngo's

Eind 2020 werden de visquota voor 2020 vastgesteld. Zowel tong als schol ontwikkelen zich goed. Dit betekent dat de Nederlandse vissers in 2020 meer tong en iets minder schol mogen vangen. De vissers zijn blij met de boodschap laat EMK weten, maar ze zijn het geroep van ngo’s over overbevissing meer dan beu.