Holland Fisheries Event komt met online beursjournaal

Holland Fisheries Event 2018_foto Petra

Foto: Vismagazine

Vanwege het coronavirus gaat het Holland Fisheries Event dit jaar niet door. In plaats daarvan is er op 2 oktober een online beursjournaal. De datum voor de volgende editie is ook al bekend. Op 7 en 8 oktober 2022 komt de visserijsector weer samen in De Koningshof op Urk.

Holland Fisheries Event 2020 zou plaats vinden op 2 en 3 oktober, maar vanwege het coronavirus moest de organisatie deze elfde editie aflasten. De organisatie nam deze beslissing in overleg met belangrijke partners, zoals de gemeente Urk en hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants. “Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die wij kunnen realiseren, blijkt het uiteindelijk gewoon te moeilijk om te garanderen dat we een succesvol evenement kunnen organiseren in een veilige omgeving”, zei Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk. 

Niet helemaal, want op 2 oktober om 10.00 ’s ochtends is er wel een online beursjournaal op YouTube. Verschillende sprekers, waaronder Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter van organisator Stichting Visserijdagen Urk en de nieuwe burgemeester van Urk, Cees van den Bos, geven korte presentaties. Via de chat kunnen de kijkers vragen over ontwikkelingen en noviteiten stellen aan de organisatie.

Volgende editie in 2022

In 2022 vindt de volgende fysieke editie van het Holland Fisheries Event plaats. Voor de vijfde keer in De Koningshof, waar op de beursvloer ruimte is voor meer dan 115 exposanten. Het projectteam merkt op dat standhouders van de vorige editie graag weer komen en het liefst op dezelfde plek. “Veel exposanten die al enkele jaren komen, hebben hun vertrouwde plek al vastgelegd voor 2022,” vertelt Paula van der Woude van de beursorganisatie. “Onze beurs staat bekend als de beurs waar je gewoon moet staan als je zaken wilt doen. Tijdens beide beursdagen wordt altijd zakengedaan.”

Daarnaast is er in De Koningshof ook een congreszaal waar seminars en vergaderingen kunnen worden georganiseerd tijdens beide beursdagen.

Holland Fisheries Event

Het Holland Fisheries Event is gericht op de zakelijke doelgroep in de visserij- en maritieme sector en heeft een internationaal karakter. Van Scheepswerven en toeleveranciers tot adviseurs en maatschappelijke organisaties in de visserij- en maritieme sector. De beurs biedt meer dan 100 binnen- en buitenlandse exposanten de mogelijkheid om hun nieuwste producten en diensten te tonen aan een breed publiek. Een plek om te netwerken, relaties te verstevigen en samen te werken aan toekomstbestendige innovaties.

 

Dossiers
Lees ook
Politiek debatteert over Noordzeeakkoord

Politiek debatteert over Noordzeeakkoord

Maandag 12 oktober vond het Algemeen Overleg Visserij plaats, waar volksvertegenwoordigers uit de Tweede Kamer met minister Schouten debatteerden over het Noordzeeakkoord. Veel partijen uitten hun zorgen omdat de visserij dit akkoord niet wil ondertekenen. De Nederlandse Vissersbond volgde het debat en doet verslag op de website.

Europese visserijorganisaties maken bezwaar tegen windmolens op zee

Europese visserijorganisaties maken bezwaar tegen windmolens op zee

Op initiatief van EMK maken verschillende Europese visserijorganisaties, waaronder België, Frankrijk en Duitsland, bezwaar tegen de snelle aanleg van windmolenparken op zee. Dat doen ze in de vorm van een brief naar het Europees Parlement.

Gemiste kans

Gemiste kans

Uitstoot van kwalijke stoffen is voor een fors deel afkomstig van de wereldwijde zeevaart. De maritieme sector is zich daarvan bewust en probeert er wat aan te doen. Daarvoor is een ambitieus plan gemaakt onder leiding van het samenwerkingsverband Dutch Ocean Technology Centre (DOTC).