Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

Hollandse nieuwe_pexels

Foto: Pexels

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit event kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom komt het Nederlands Visbureau met een alternatief. De eerste vangst van 2020 gaat naar het zorgpersoneel.

Op donderdag 11 juni krijgen Ernst Kuipers en Diederik Gommers van het Erasmus MC te Rotterdam het eerste vaatje overhandigd door het Nederlands Visbureau namens de haringgroothandelsvereniging. Het Nederlands Visbureau: "Deze twee mannen zijn sinds al wekenlang dagelijks het gezicht van de coronacrisis en het kompas voor vele Nederlanders. Zij zijn ook de verpersoonlijking van de grote groep zorgverleners in de frontlinie. Op de vraag ‘Wie zou dit jaar het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gegund zijn?’ verwijst het antwoord van velen naar deze mensen." Na de officiële overhandiging mogen de zorgverleners van het Erasmus MC en een aantal andere ziekenhuizen de eerste vangst van 2020 proeven. 

Ook in Duitsland

Niet alleen in Nederland trakteert het Visbureau zorgverleners op Hollandse Nieuwe, maar ook in Duitsland.  Als dank voor de opvang van de Nederlandse patiënten wordt in het Universiteitsziekenhuis in Münster de eerste haring uitgereikt aan de minister van Volksgezondheid, Karl-Josef Laumann en de directeur van het ziekenhuis, Hugo van Aken.

Vanaf 12 juni zijn de Hollandse Nieuwe overal in het land verkrijgbaar.

Dossiers
Lees ook
‘Belgen koken graag met schelpdieren’

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

Marijn en Mariëlle Zuidweg hebben tien jaar een goedlopende, exclusieve viswinkel in Knokke gehad, maar staan nu alweer zestien jaar met veel plezier op diverse plekken rondom Goes met hun ambulante handel. Daardoor kunnen ze de situatie in beide landen goed met elkaar vergelijken.

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Wie geïnteresseerd is in de handelsgegevens van de Nederlandse vissector kan sinds vorig jaar terecht bij het Nederlands Visbureau. Op visbureau.nl wordt in de vorm van de marktinformatietool een overzicht geboden van accurate informatie per vissoort en afzetland. Recent zijn hier ook de marktgegevens van 2019 aan toegevoegd. Wie nu inlogt in de...

Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Op woensdagmiddag staat Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.