Hollandvis belevert met bakfiets om kosten te drukken

Hollandvis (foto Willem den Heijer)

Arnaud Pronk van Hollandvis toont trots de van isolatie voorziene bakfiets (foto: Willem M. den Heijer).


Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag aflevering 1: Hollandvis in Scheveningen.

Normaliter staat de verwerkingshal van Hollandvis elke ochtend vol met bestellingen voor restaurants in Den Haag en strandtenten op het Scheveningse strand. Door sluiting van restaurants en strandtenten is het vanaf maart opvallend stil. Directeur Arnaud Pronk heeft voor een klein aantal medewerkers arbeidstijdverkorting aangevraagd en voor de overigen geldt; wachten op betere tijden.

Scheveningse visafslag

Het visverwerkingsbedrijf bevindt zich vrijwel naast de Scheveningse visafslag en koopt vooral de fijnere soorten voor haar klantenkring; zeebaars, tong, tarbot, griet, dorade en mul. Daarnaast behoren exclusieve soorten tot het assortiment. Zij komen via het Franse Rungis richting Scheveningen.

Van de meer dan honderd klanten plaatst nog slechts een tiental restaurants in de omgeving bestellingen. Om de kosten te drukken maakt Hollandvis gebruik van een bakfiets met een opslag die geïsoleerd is. Dat werkt voortreffelijk, zegt Pronk.

Volgende week verschijnt het tweede deel van deze serie. Dan vertelt Wim Plugge van Visgroothandel D. Plugge hoe zij zich door de crises slaan.

Lees ook
‘Controle over een gezonde productie’

‘Controle over een gezonde productie’

Automatiseren is meer dan nieuwe technieken inzetten. Het vergt andere manieren van denken en werken. Het is een doorlopend ontwikkelingsproces dat antwoorden geeft op strenge kwaliteitseisen, personeelstekorten en verduurzaming. Op elk moment van boot tot bord. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Arno van der Meijde van RBK Group.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.