Hoogtepunten Fish International 2022

25 augustus 2022 Redactie Vismagazine foto M3B GmbH/Oliver Saul
Foto: M3B GmbH/Oliver Saul

De achttiende editie van Fish International vindt van 4 tot 6 september plaats in Messe Bremen. Naast een uitgebreide beursvloer met onder andere het Holland Paviljoen, biedt deze visbeurs ook een uitgebreid programma rondom de actuele onderwerpen in de visindustrie. De organisatie noemt de hoogtepunten.

Allereerst vindt op zondag 4 september de aftrap plaats met een forum over de effecten van klimaatverandering op de visindustrie. Experts als dr. Katja Mintenbeck van het Alfred Wegener Instituut en dr. Gerd Kraus van het Thünen-Instituts für Fischereiökologie delen hun visie.

Japanse Kaitai 

Op maandag 5 september vindt er een traditionele Japanse Kaitai ceremonie plaats. De Japanse Kaitai meester Kozo Ohgata versnijdt live een blauwvintonijn van 150-200 kilogram. Hij gebruikt hiervoor een techniek die van generatie op generatie is overgedragen en waarvoor een uitgebreide kennis van de anatomie van de vis en veel oefening voor nodig is. Het Spaanse vissersbedrijf Balfego en de Duitse distributeurs Zeelandia van Belzen en Deutsche See maken deze ceremonie mogelijk.

Consumentenonderzoek

Op dezelfde dag presenteert de Norwegian Seafood Council de resultaten van hun consumentenonderzoek op de Duitse markt. Deze studie geeft antwoord op vragen als: Welke rol speelt gezonde voeding. Welke kansen zijn er voor de groeiende visconsumptie in Duitsland.

Programma

Naast deze drie hoogtepunten zijn er op de beurs lezingen over aquacultuur, alternatieve proteïne en de bescherming van het klimaat. Ook is er een speciale ruimte waar nieuwkomers op de markt zich presenteren. Het complete programma is te vinden op de website van Fish International.

Fish International

Fish International vindt plaats van 4 tot en met 6 september in Messe Bremen. Er zijn meer dan driehonderd exposanten uit 29 landen aanwezig die hun producten op het gebied van visproductie, visverwerking, verse vis en delicatessen presenteren. Ook het Nederlands Visbureau is present met het Holland Paviljoen, waar verschillende Nederlandse visondernemers zich presenteren aan het internationale publiek.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?