House of Lords Catering promoot Noordzeevis

Houseoflords

House of Lords Catering uit Voorschoten zet in op lokale producten en brengt met passie vis uit de Noordzee onder de aandacht. Daarom krijgen ze de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dinsdag 30 juli namen compagnons Raymond Talsma en Leon Harinck van House of Lords deze in ontvangst.  

De oorsprong van House of Lords Catering ligt in Den Haag, hoewel het bedrijf inmiddels is gevestigd in Voorschoten. Het bedrijf is bijna een eeuw actief in het Haagsche en voorziet in de catering van intieme verjaardagen tot die van ministeries. “Bij House of Lords houden we altijd rekening met de seizoenen. Met de Noordzee voor de deur willen wij de producten uit onze zee prominenter onder de aandacht brengen bij onze klanten”, aldus Leon Harinck over zijn motivatie voor het ambassadeurschap bij Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Ook compagnon Talsma staat achter de beslissing. “De ecologische voetafdruk van vis is ook vele malen kleiner dan die van veel andere producten. Door Noordzeevis onder de aandacht te brengen hopen we meer mensen te inspireren om voor vis uit eigen zee te kiezen.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en wordt duurzaam gevangen.

 

Dossiers
Lees ook
Zalm meest aangeboden vis in Scheveningse strandpaviljoens

Zalm meest aangeboden vis in Scheveningse strandpaviljoens

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen onderzocht in 2019 voor de vierde keer het visaanbod van Scheveningse strandpaviljoen. Zalm is wederom de meest aangeboden vissoort op de menukaart. Bijna een derde van alle visgerechten die worden aangeboden bevat deze geïmporteerde vissoort. De meest aangeboden Noordzeevissoorten zijn kabeljauw en makreel,...

Vergeten vissoorten in combinatie met speciaalbier

Vergeten vissoorten in combinatie met speciaalbier

De Nederlandse Brouwers en het Nederlands Visbureau hebben de handen ineengeslagen. Zij zetten vergeten Nederlandse vissoorten op de kaart in combinatie met speciaalbieren. Dit sluit aan op populariteit van biersoorten van Nederlandse bodem en de toenemende waardering voor vis uit de Noordzee.

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...