IJmond Duurzaam Award voor P&P

Parlevliet _ Van der Plas - podium

Parlevliet & Van der Plas is winnaar geworden van de IJmond Duurzaam Award 2017. De prijs is een initiatief van Omgevingsdienst IJmond om een ondernemer die duurzaamheid in de gehele bedrijfsvoering heeft doorgevoerd in de schijnwerpers te zetten. Tijdens het evenement IJmond Onderneemt! stonden Parlevliet & Van der Plas, strandpaviljoen Timboektoe en Abelia Fleuristen op het podium in de A9 Studio’s in Uitgeest. De jury riep internationale visserijmaatschappij Parlevliet & Van der Plas uit tot winnaar, maar zoals Harald Heijmerikx van Abelia Fleuristen het stelt: “Duurzaamheid kent geen verliezers.”

Winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2017 Parlevliet & Van der Plas kreeg lovende woorden van de jury: “Het winnende bedrijf vervult actief een voorbeeldfunctie, inspireert, zoekt verbinding en neemt personeel en anderen mee in hun proces.” Parlevliet & Van der Plas heeft voldoende middelen om te verduurzamen, maar gaat een stap verder door te innoveren. "Diverse innovaties hebben we zelf gedaan. Bijvoorbeeld de carrousel-deuren in de vriescellen van de nieuwbouw. Deze zorgen ervoor dat er zo min mogelijk deurverliezen ontstaan, wat betekent dat er zo min mogelijk warmte de vriescellen in komt door minimale luchtverplaatsing tijdens het in- en uitladen van de producten,” aldus facilitair hoofd Willem van Duijn.

Lees ook
Parlevliet & Van der Plas neemt aandeel in Platvis Holland

Parlevliet & Van der Plas neemt aandeel in Platvis Holland

Parlevliet & Van der Plas (P&P) heeft per 19 augustus 2019 een belang genomen in de Volendammer onderneming Platvis Holland B.V. De huidige activiteiten van het bedrijf worden voortgezet op de locatie in Edam alleen nu in gezamenlijkheid met P&P.

Profish krijgt kapitaalinjectie van Parlevliet & Van der Plas

Profish krijgt kapitaalinjectie van Parlevliet & Van der Plas

Parlevliet & Van der Plas (PP Groep) heeft een belang in Profish Food verworven. Het Gelderse bedrijf kampt financiële problemen. Samen met de aandeelhouders van Profish geeft de PP-groep een kapitaalinjectie aan het bedrijf. De hoogte van de investering is niet bekend gemaakt. Dat meldt het Financieel Dagblad. Vanaf 1 januari 2019 vormt Profish...

Garnalenverwerker Heiploeg wil uitbreiden

Garnalenverwerker Heiploeg wil uitbreiden

Garnalenverwerker Heiploeg uit Zoutkamp wil uitbreiden. Daarom kocht het bedrijf 8,5 hectare grond aan de oostkant van het terrein. Door de toenemende afzet van ingevroren garnalen heeft Heiploeg momenteel te weinig capaciteit. Op de nieuwe grond wil de garnalenverwerker de diepvriescapaciteit en de productieruimte verder uitbreiden. Directeur Dirk-Jan...