In memoriam Petra Hermans-Taekema

20 februari 2020

Met groot verdriet laten wij weten dat onze geliefde collega en redactiecoördinator van Vlees+ en Vismagazine Petra Hermans-Taekema zondag 16 februari is overleden. We gaan Petra missen, haar bevlogenheid en haar deskundigheid, haar harde werken, haar mooie artikelen en enthousiaste verhalen over de branches waar ze dol op was.

Petra werkte in haar carrière in de vakbladjournalistiek eerst ruim tien jaar bij Reed Business voor onder meer Boerderij, Technische Revue, P4E, MetaalMagazine, Installatie&Sanitair, Sanitair Design en Vismagazine. Verschillende titels waaronder Vismagazine werden daarna overgenomen door uitgeverij Eisma, waar Petra ruim vijf jaar werkte aan die titel en andere zoals Vlees+, EVMI en Bakkers in Bedrijf. Sinds 2016 was ze redactiecoördinator van Vlees+ en Vismagazine. Eerst bij Vakbladen.com en sinds de zomer van 2019 bij Alea Publishers in Zeist.

De rol van redactiecoördinator van Vlees+ en Vismagazine vervulde Petra met verve. Ze had een grote liefde voor zowel de vlees- als de visbranche en de ondernemers die daarin werken. Ze maakte reportages, bezocht beurzen, onderhield contacten met brancheorganisaties en andere belangrijke personen in beide branches. Zoals één van haar relaties deze week liet weten: “Petra was altijd erg vriendelijk en ontzettend enthousiast met haar vak bezig. Je zag dat ze in haar element was als ze bij ons rondliep op zoek naar verhalen.” Petra ten voeten uit.

Sinds december werd Petra behandeld tegen uitgezaaide kanker. Ze lag al vanaf begin januari in het ziekenhuis, maar helaas sloegen de behandelingen niet goed aan. Zondag overleed ze in het bijzijn van haar man en kinderen. Het proces is erg snel gegaan, sneller dan we allemaal hadden voorzien. Voor onze jonge uitgeverij is dit een grote schok. We gaan Petra missen en we wensen haar familie en vrienden veel sterkte toe.

Altijd op de hoogte blijven?