(Inter)nationale bedrijven presenteren zich op beurs Schelpdierconferentie 2022

schelpdierenconferentie 2020_foto LIeneke Schuitemaker

Foto: Lieneke Schuitemaker

In het Deltapark Neeltje Jans vindt op 20 en 21 januari 2022 de zevende editie van de internationale Schelpdierconferentie plaats. Naast de conferentie is er ook een beurs. Deze wordt volgens de organisatie groter dan ooit.

Tijdens de beurs van de Schelpdierconferentie presenteren zo’n 25 bedrijven uit Nederland, Frankrijk, Ierland, Australië en Spanje zich. Uit Nederland hebben de volgende bedrijven zich ingeschreven.

 • Machinefabriek Bakker, die ook onderdak biedt aan de aluminium botenbouwer Navalu (Frankrijk); Yad marine (Frankrijk) met rubberen banden, haken en andere hulpmiddelen bij de kweek in zakken en kooien; GEM plastics (Ierland), bekend van de innovatieve mosselboei; BST oyster supplies  (Australië) dat een innovatief assortiment producten heeft ontwikkeld en op de markt gebracht, die geschikt zijn voor het kweken van oesters in het zogenaamde verstelbare Longline-systeem en het Nederlandse Muller touw;
 • Franken toont een mosselvriendelijke onttrosser, die ook nog de te kleine mosselen kan afscheiden; een waterzuivering die meer zekerheid geeft dat het gehalte aan toxinen in toom kan worden gehouden en gereduceerd, en er wordt aandacht besteed aan robotisering.
 • Kramer machines presenteert hetn leveringsprogramma voor schelpdierverwerking en MZI. In deze stand worden ook de nieuwe innovaties van touwfabrikant en leverancier van rope culture farming systems QE gepresenteerd.
 • Murre Technologies laat oplossingen zien voor de schelpdierenverwerking, van visserij (EasyFarm) tot aan het gehele proces binnen een schelpdier verwerkende fabriek. Het programma is uitgebreid met zeewierteelt & verwerking. In deze stand staan ook de partners Luciano Cocci (Italië), Optimum Sorting en EMYG (Frankrijk). Samen bieden ze een totaaloplossing voor elk schelpdierverwerkingsproces.
 • Van Es verpakking, gespecialiseerd in verpakkingen voor oesters en mosselen
 • Scheepsbouwer Maaskant/Damen;
 • Estrategy, met innovatieve en gebruiksvriendelijke web- en software-oplossingen op maat;
 • OOS SMF B.V., is betrokken bij de ontwikkeling van een semi-submersible unit voor het kweken van mosselen op de Noordzee. OOS wil haar technische kennis op het gebied van offshore technologie gebruiken om een innovatieve oplossing te creëren voor de mosselsector;
 • Roem van Yerseke met hatchery-produkten;
 • Van Lanschot, die kan adviseren over maatwerk in beleggingen en financierings-mogelijkheden en ReShore, een startup bedrijf met een drijvende golfbreker waarop mosselen, oesters en zeewier worden gekweekt om bij te dragen aan verbeterde golfdemping, milieuherstel en voedselproductie.
 • Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit organisatie die een standaard en keurmerk voor duurzame vis, schaal- en schelpdieren en zeewierproductie beheert. Schelpdieren spelen een belangrijke rol in het MSC-programma; op de beurs delen ze inzichten en 'best practices' van over de hele wereld. Ook gaan ze graag met u in gesprek over hoe het MSC-keurmerk kan helpen de consument te laten kiezen voor duurzame schelpdieren.

Uit het buitenland zijn er verder nog:

 • Itsas korda (Spanje), met een breed assortiment producten voor de aquacultuur;
 • JFC  Marine (Ierland) met mosselboeien en een compleet assortiment navigatiehulpmiddelen voor het veilig markeren van aquacultuur-installaties;
 • France Naissain (Frankrijk), broed & halfwas oesterproducent voor duurzame oesterteelt.
 • Satmar (Frankrijk) met hoogwaardige kwaliteit schelpdierbroed.
 • Zapco (Australië) met een compleet assortiment van geteste en doelgericht ontworpen producten die de (oester)kweker ondersteunen gedurende het gehele kweekproces.

 Posters zijn er o.a. van WMR, HZ University of Applied Sciences en Securancy Intelligence.

De beurs is op donderdag 20 januari open van 8.45 – 18.30 uur en op vrijdag 21 januari van 8.30 – 17 uur. Toegang tot alleen de beurs is gratis. Voor het bijwonen van de presentaties is inschrijving noodzakelijk. Dat kan via www.schelpdierconferentie.com.

 

Lees ook
Fish International verplaatst naar september 2022

Fish International verplaatst naar september 2022

Messe Bremen heeft in overleg met de visbranche besloten om de internationale visbeurs Fish International te verplaatsen naar het najaar. De beurs stond op de planning voor 13 tot en met 15 februari, maar vindt nu plaats van zondag 4 tot en met dinsdag 6 september 2022.

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations is terug: 17 en 18 november 2021 stond Taets in Zaandam in het teken van (consumenten)verpakkingen. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs: “We hebben als organisatie echt enorm genoten bij het zien van de gesprekken die onze exposanten, partners en bezoekers met elkaar hadden. Daarnaast waren wij...

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...