Jaaroverzicht: evenementen 2018

Jaaroverzicht_1

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vismagazine helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: evenementen.

JANUARI

Foodgroothandel De Kweker startte de verkiezing van het Lekkerste product van 2018. Deze Amsterdam Food Pitch werd gelanceerd tijdens de Horecava.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/kick-off-amsterdam-food-pitch-op-horecava/

Messe Bremen organiseert elke twee jaar de beurzen Fish International en Gastro Ivent. Dit jaar boden de beurzen van 25 tot en met 27 februari volop inspiratie voor de visbranche. Beide beurzen presenteerden de laatste trends en ontwikkelingen.

https://www.vismagazine.nl/2018/01/fish-international-en-gastro-ivent-tonen-laatste-trends/

FEBRUARI

Nederland was in 2018 aanwezig op de Duitse visbeurs in Bremen: Fish International.

https://www.vismagazine.nl/2018/02/nederland-present-op-visbeurs-bremen/

MAART

Vismagazine was de hele dag aanwezig op de VIP beurs, en maakte een VIP-Journaal, met de highlights van het evenement.

https://www.vismagazine.nl/2018/03/expo-houten-druk-toneel-vip-event/

APRIL

De Seafood Expo Global opende zijn deuren op 24 april 2018. Dit jaar stond de expo weer geheel in het teken van vis, visserij en visproducten en alles wat met dit product te maken heeft, van bedrijfsmiddelen en dienstverlening tot apparatuur en machines.

https://www.vismagazine.nl/2018/04/visbeurs-seg-start-brussel/

MEI

Dit jaar vond voor de eerste keer het Urker Vis Food Festival plaats. Tijdens dit culinaire foodfestival speelde vis de hoofdrol. Het Urker Vis Food Festival werd gehouden in het historische havengebied van Urk. De organisatie wil graag dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

https://www.vismagazine.nl/2018/05/eerste-editie-urker-vis-food-festival/

Sinds 1971 organiseert Woudrichem tijdens het Hemelvaartweekend het Festival Weekend. Er is een jaarmarkt, kermis en een levend museum. De grote publiekstrekker is het Woerkums kampioenschap vis bakken op 10 mei.

https://www.vismagazine.nl/2018/05/22e-woerkums-kampioenschap-vis-bakken/

JUNI

In juni vonden er een aantal evenementen plaats. Onder andere vlaggetjesdagen de visserijdag vonden plaats in deze maand.

https://www.vismagazine.nl/2018/06/visevenementen-in-juni/

JULI

Intrafood:18 is een vakbeurs over grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar vond deze beurs plaats op 5 en 6 september in Kortrijk Expo in België.

https://www.vismagazine.nl/2018/07/intrafood18-is-een-vakbeurs-voor-de-voedingsindustrie/

AUGUSTUS

In het Brabantse Son vond op 18 en 19 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel plaats. Bezoekers konden van alles zien en proeven bij de verschillende stands, presentaties en workshops en de Open World Barbecue Association Nederlandse Barbecue Kampioenschappen werden er gehouden.

https://www.vismagazine.nl/2018/08/de-nieuwste-bbq-trends-op-nationaal-barbecue-spektakel/

OKTOBER

Foodindustrie Experts lanceerde haar eerste kennisevent in 2018. Dit jaarlijks terugkerende event is exclusief voor ondernemers van foodproducerende bedrijven.

https://www.vismagazine.nl/2018/10/kennisevent-voor-de-foodindustrie/

Van 1 tot en met 7 oktober kwamen chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in het Food Center Amsterdam voor de eerste editie van de Amsterdam Food Week.

https://www.vismagazine.nl/2018/10/eerste-editie-amsterdam-food-week/

Tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht konden bezoekers verschillende kookwedstrijden bijwonen. Ook werd het NK Oestersteken gehouden.

Verpakkingen die reageren op hun inhoud, nieuwe conserveertechnologieën, sla in stapelbedden en de toekomst van het voedingsadvies. Dit was slechts een kleine greep uit de onderwerpen die op het Food & Nutrition Evenement op 6 november in Utrecht aan bod kwamen.

https://www.vismagazine.nl/2018/10/innovatie-en-duurzaamheid-op-het-food-nutrition-event/

 
Lees ook
MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

Duurzaamheid staat centraal bij Fish Tales. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt alleen 100 procent gecertificeerde vis. Het gaat goed met het bedrijf. In Nederland zijn de producten exclusief te koop bij Albert Heijn en ook in Duitsland gaat het goed. En nu richt Fish Tales zich op de Verenigde Staten.

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...