Jaaroverzicht: samenwerkingen, fusies en nieuwe functies 2021 deel 2

28 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vismagazine helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Vandaag deel één en morgen deel 2 van de hoogtepunten op het gebied van overnames, fusies, samenwerkingen en nieuwe functies.

Juli

NetVISwerk en Dutch Food Week_samenwerking

V.l.n.r. Bert van Wanrooij (DFW), AlbertJan Maat en Stefan Lok (voorzitter en bestuurslid NetVISwerk).

Op 13 juli ondertekenen NetVISwerk en Dutch Food Week een overeenkomst waarin is afgesproken dat NetVISwerk de visserijpartner van Dutch Food Week wordt.
Lees meer

Next Deli en Smokey Goodness van Jord Althuizen tekenen een samenwerkingscontract. Hierdoor zijn onder andere de boeken, de rubs en sauzen van Smokey Goodness verkrijgbaar via het e-commerce platform voor versspeciaalzaken.
Lees meer

Scheveningse vishandel Ed Toet & Zn. ontvangt de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Voorzitter Matthijs den Heijer overhandigt deze aan Ed Toet vanwege zijn passie voor vis uit de Noordzee en zijn drive om meer bekendheid aan lokaal gevangen vis te geven.
Lees meer

Augustus

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. Dr. Mr. G.J.C.M (Gerard) Bakker vervult deze functie vanaf 16 augustus 2021.
Lees meer

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft een nieuwe ambassadeur. Vishandel de Jager ontvangt dinsdag 10 augustus de oorkonde van de stichting.
Lees meer

Vishandel De Klok in Voorhout krijgt de ASC en MSC-certificering. Eigenaren Wim en Sandra Klok noemen het een logische stap in hun aanpak van duurzaam ondernemen.
Lees meer

September

Janneke Keuning_foto: Vereniging Nederlandse Visspecialisten

Janneke Keuning (foto: VNV)

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) heeft een nieuwe operationeel directeur. Janneke Keuning (57) is per 1 september 2021 aangesteld. Zij neemt het stokje over van Karel van den Heuvel.
Lees meer

Viswinkel Puur Vis uit Leidschendam ontvangt van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een oorkonde  voor “het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen”.
Lees meer

Naast de bodemcultuur in de Oosterschelde en Grevelingen is nu ook de locatie het Veerse meer MSC-gecertificeerd. Ook de technieken ‘off-bottom’ installaties en professioneel wild-geraapte oesters krijgen het duurzaamheidscertificaat.
Lees meer

Restaurant Zee op Tafel ontvangt van Stichting Noordzeevis een oorkonde voor het “prominent en met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen”.
Lees meer

Vishandel Vis Vitaal uit Haaksbergen is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Op vrijdag 13 augustus kreeg eigenaar René Gortemulder de oorkonde.
Lees meer

Oktober

Stichtind Noordzeevis scheveningen visgilde kees sloot

Foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Visgilde Kees Sloot uit Rotterdam ontvangt vrijdag 22 oktober de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Hij krijgt deze vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.
Lees meer

Smeva Group mag vanaf 15 oktober 2021 het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Het Brabantse familiebedrijf, dat 100 jaar bestaat, produceert toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen.
Lees meer

Het Gouden Kalf ontvangt een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze krijgt het restaurant vanwege het met passie aanbieden van vis uit de Noordzee op hun menukaart en de drive om meer bekendheid te geven aan het product.
Lees meer

November

nieuw bestuur oosterschelde kreeft

Foto: Stichting Promotie Oosterscheldekreeft

Stichting Promotie Oosterscheldekreeft heeft een nieuw bestuur. De huidige voorzitter Luit Ezinga draagt de voorzittershamer over aan Nelleke Launspach.
Lees meer

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.
Lees meer

Catch by Simonis kreeg woensdag 24 november heeft een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vanwege "het met passie aanbieden en geliefd maken van producten uit eigen zee". Kees Taal, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, overhandigde de oorkonde aan Giovanni Simonis van Catchy by Simonis.
Lees meer

December

De Marine Stewardship Council (MSC) heeft een nieuwe ambassadeur. Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, is na chefkok Bart van Olphen en garnalenvisser Johan Rispens de derde ambassadeur.
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?