Joost Deurloo wint NK Oestersteken

winnaar

Bij Brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse werd op 17 september voor de zesde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo van restaurant BRU 17 uit Bruinisse Nederlands Kampioen. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Jeroen Hoep van Petit Kitchen & Bar en Corné van Dijke De Vluchthaven.

WK in Galway

Onder leiding van een vakkundige jury, bestaande uit de voorzitter van de jury, notaris te Zierikzee de heer Robert Zonnevylle, Jonkheer Rob Boddaert (bekend van het TV-programma “Hoe heurt het eigenlijk?” van Jort Kelder) en Bram Verwijs van Krijn Verwijs Yerseke B.V., kwam Joost Deurloo van restaurant BRU17 uiteindelijk als winnaar uit de bus. De negen  kandidaten moesten in de eerste ronde in zo’n een kort mogelijke tijd 30 stuks Platte Grevelingen Oesters op correcte wijze weten te openen.

De jury heeft de deelnemers beoordeeld op het openen van de oesters. Zo waren er pluspunten te verdienen wanneer de oester volledig geopend en consumptie gereed was. Wanneer het oestervlees beschadigd was of er gruis/schilfers achtergebleven waren, ontving de deelnemer minpunten. Bij een gelijk aantal punten was de snelste tijd doorslaggevend.

Na het oestersteken werden alle aanwezigen voorzien van heerlijke oesterhapjes van ondermeer restaurant BRU17 uit Bruinisse, Michael van der Kroft van een nog geheim te openen restaurant in Rotterdam en gastheer DP Arkenbout van restaurant De Vluchthaven ook uit Bruinisse. De avond werd muzikaal omlijst door de Frans Schnawel.

De wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 29 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival zal gaan plaatsvinden.

Meerdere kampioenschappen

Wereldwijd zijn er twee organisaties die zich bezig houden met het wereldkampioenschap oestersteken. Dat zijn Oyster Opening World Cup in Malmö (Zweden) en het Galway International Oyster Festival (Ierland). In Zweden wordt dit evenement pas in de laatste acht jaar georganiseerd. Daarentegen in Galway is het al dit jaar al voor de 64ste keer en heeft daarmee de grootste prestige.

Opening oesterseizoen

Op donderdag 20 september wordt het Belgisch- Nederlands oesterseizoen officieel in Yerseke geopend.

     
Lees ook
Zevende editie Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken

Zevende editie Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken

Brasserie “De Vluchthaven” en Krijn Verwijs Yerseke B.V. organiseren op maandag 16 september samen het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken. Drie dagen later, op 19 september, wordt het oesterseizoen officieel geopend.

NK Oestersteken tijdens horecavakbeurs BBB

NK Oestersteken tijdens horecavakbeurs BBB

Tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht vindt op 9 oktober de 25e editie van het NK Oestersteken plaats. De afgelopen maanden kwamen er uit verschillende voorrondes twaalf finalisten naar voren. Een van hen is de huidige kampioen Peter Oreel. Hij zal in Maastricht zijn titel verdedigen. NK Oestersteken Voor de titel moeten de twaalf deelnemers zo...

Nederlands Kampioenschap Oestersteken

Nederlands Kampioenschap Oestersteken

De vijfde editie van het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken vindt op maandag 11 september plaats in brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken. Dat gaat op zaterdag 23 september plaatsvinden tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival. Donderdag...