Jumbo introduceert MSC-gecertificeerde huismerklijn visconserven

Jumbo Visconserven MSC

Beeld: Jumbo

Supermarktketen Jumbo introduceert een eigen huismerklijn visconserven met MSC-keurmerk. Hiermee zet de supermarktketen een nieuwe stap in het verduurzamen van het visaanbod. Eerder kregen de verse en diepvriesvis van het Jumbo Huismerk al het duurzaamheidskeurmerk toegewezen. 

"Jumbo heeft als uitgangspunt dat producten geproduceerd moeten worden met zorg voor mens, dier en milieu",  laat de supermarktketen weten in het persbericht. Om dat te waarborgen, neemt de supermarkt steeds meer producten met een keurmerk op in het aanbod, zodat klanten kunnen kiezen voor vis die afkomstig is uit duurzame visserij (MSC) of van een verantwoorde kwekerij (ASC). 

'Stand in het schap'-onderzoek

Juni 2019 deed de Marine Stewardship Council (MSC) onderzoek naar het aanbod van gecertificeerde vis in de supermarkt. Uit dit ‘Stand van het schap’-onderzoek bleek dat het conservenschap achterbleef in het gebruik van gecertificeerde vangst (48%) ten opzichte van vers (82%) en diepvries (94%).

“Sindsdien is het schap volop in beweging,” zegt Hidde van Kersen, Program Director Benelux bij MSC. “We zien een aanhoudende stijging in het gebruik van het MSC-keurmerk, waarbij deze stap van Jumbo flinke impact heeft. Het is immers ingewikkeld om een volledig gecertificeerd assortiment conserven op te zetten; dat geldt met name voor tonijn en sardines. We zijn daarom erg blij dat het Jumbo is gelukt. Zo heeft de consument weer meer opties om met een bewuste productkeuze de duurzame visserij te steunen.”

Duurzame keuze

“We zien dat klanten steeds vaker een bewuste keuze maken,” zegt Olaf de Boer, directeur Commercie bij Jumbo. “Met deze productintroductie helpen we onze klanten om een duurzame én betaalbare keuze te maken. We verkopen bij Jumbo nu bijna uitsluitend duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis of vis die groen op de VISwijzer is. Van ons huismerk verse vis, diepvriesvis en gerookte vis heeft 96% het ASC- of MSC-keurmerk. Daar zijn we trots op, net zoals op het feit dat we nu een eigen lijn vis in blik hebben met het MSC-keurmerk.”

De nieuwe lijn visconserven bestaat uit acht verschillende producten: vier tonijnvarianten (water, zonnebloemolie, olijfolie, met groenten in tomatensaus), ansjovis, roze zalm, haring in tomatensaus en sardines. 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
MSC indicator voor actie tegen biodiversiteitsverlies

MSC indicator voor actie tegen biodiversiteitsverlies

De VN ziet de Marine Stewardship Council (MSC) als wereldwijde indicator voor actie tegen biodiversiteitsverlies. Dat meldt MSC met het onderstaande persbericht.

Nieuwe MSC-standaard voor duurzame visserij

Nieuwe MSC-standaard voor duurzame visserij

De Marine Stewardship Council (MSC) lanceerde 26 oktober een nieuwe wereldwijde standaard voor de duurzame certificering van wildvangstvisserijen. De MSC Visserijstandaard versie 3.0 volgt op de meest uitgebreide herziening die de organisatie ooit heeft uitgevoerd.

NAPA en MSC: Stop overbevissing noordoostelijke Atlantische Oceaan

NAPA en MSC: Stop overbevissing noordoostelijke Atlantische Oceaan

North Atlantic Pelagic Advocacy Group (NAPA) en Marine Stewardship Council (MSC) doen een oproep om de overbevissing van de pelagische bestanden in de noordoostelijke Atlantische Oceaan tegen te gaan. “Deze overbevissing kan niet langer zo doorgaan.”