Jumbo introduceert visassortiment Fishes

Rode Forel

Jumbo introduceert een nieuw vers visassortiment onder het merk Fishes. Hiermee wilt Jumbo inspelen op de toenemende vraag naar vis, waarbij vooral de bijzondere vissoorten als schelvis, roodbaars en rode forel in trek zijn. Het nieuwe Fishes assortiment is duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt. De keten is volledig inzichtelijk; van schip tot schap.

Fishes is exclusief voor Jumbo ontwikkeld en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de versheid van de vis. De vis van Fishes is 100 procent vers. Het nieuwe assortiment bestaat uit roodbaarsfilet, kabeljauwhaas, rode forel, schelvisfilet, victoriabaars, regenboogforel, zalmhaas en de seizoensproducten scholfilet en skrei-kabeljauwhaas. De meest bijzondere vis in dit nieuwe assortiment is de rode forel. De rode forel wordt in de fjorden van Noorwegen in zoutwater gekweekt. Met Fishes maakt Jumbo een bijzonder visassortiment toegankelijk voor een breed publiek.

De afgelopen jaren heeft Jumbo dan ook hard gewerkt aan het verduurzamen van haar assortiment verse vis. Jumbo heeft sinds begin dit jaar vrijwel alleen nog verantwoorde vis in haar huismerk-assortiment. 95 procent van de verse vis en diepvriesvis heeft het MSC- of ASC-keurmerk; de overige 5 procent scoort groen op de VISwijzer. Ook andere visproducten van Jumbo - zoals gemaksmaaltijden en diervoeding - zijn bijna allemaal MSC- of ASC-gecertificeerd.

Lees ook
Dit zijn de trends in 2020

Dit zijn de trends in 2020

Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer. En voor de visspecialist liggen er specifieke kansen.

Nieuw Jumbo Foodmarkt in Goes geopend

Nieuw Jumbo Foodmarkt in Goes geopend

De Jumbo Foodmarkt in Goes is geopend. Dit is de achtste foodmarkt in Nederland. Het is de eerste Foodmarkt in Zeeland en daarom is het mogelijk om verse mosselen te scheppen in de winkel.

Duurzame vis staat centraal bij Europese culinaire competitie

Duurzame vis staat centraal bij Europese culinaire competitie

Ethic Ocean organiseert in april 2020 het concours Olivier Roellinger, een Europese culinaire competitie voor jonge chefs en studenten. Voor deze nieuwe editie roept de organisatie de kandidaten op om te werken met duurzame vis. Daarom is het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) partner van deze wedstrijd.