Jumbo introduceert visassortiment Fishes

Rode Forel

Jumbo introduceert een nieuw vers visassortiment onder het merk Fishes. Hiermee wilt Jumbo inspelen op de toenemende vraag naar vis, waarbij vooral de bijzondere vissoorten als schelvis, roodbaars en rode forel in trek zijn. Het nieuwe Fishes assortiment is duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt. De keten is volledig inzichtelijk; van schip tot schap.

Fishes is exclusief voor Jumbo ontwikkeld en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de versheid van de vis. De vis van Fishes is 100 procent vers. Het nieuwe assortiment bestaat uit roodbaarsfilet, kabeljauwhaas, rode forel, schelvisfilet, victoriabaars, regenboogforel, zalmhaas en de seizoensproducten scholfilet en skrei-kabeljauwhaas. De meest bijzondere vis in dit nieuwe assortiment is de rode forel. De rode forel wordt in de fjorden van Noorwegen in zoutwater gekweekt. Met Fishes maakt Jumbo een bijzonder visassortiment toegankelijk voor een breed publiek.

De afgelopen jaren heeft Jumbo dan ook hard gewerkt aan het verduurzamen van haar assortiment verse vis. Jumbo heeft sinds begin dit jaar vrijwel alleen nog verantwoorde vis in haar huismerk-assortiment. 95 procent van de verse vis en diepvriesvis heeft het MSC- of ASC-keurmerk; de overige 5 procent scoort groen op de VISwijzer. Ook andere visproducten van Jumbo - zoals gemaksmaaltijden en diervoeding - zijn bijna allemaal MSC- of ASC-gecertificeerd.

Lees ook
Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Op 19 januari organiseert Espera een ronde tafel discussie. Deze wordt live uitgezonden vanuit Studio 47 in Duisburg, Duitsland. Espera is een fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. De machines van Espera worden gebruikt in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden,...

The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

De Marine Stewardship Council (MSC) heeft er een nieuwe ambassadeur bij. Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, is na chefkok Bart van Olphen en garnalenvisser Johan Rispens de derde ambassadeur.

Seafarm laat nieuw duurzaam schip bouwen voor visserij mesheften

Seafarm laat nieuw duurzaam schip bouwen voor visserij mesheften

Seafarm laat een nieuw schip bouwen voor de visserij op mesheften. Duurzaamheid is hierbij het uitgangspunt. Het nieuwe schip moet de uitstoot van stikstof met 96 procent verminderen.