Kaat Mossel ontvangt als eerste nieuwe oogst mosselen

Kaat Mossel eerste mosseloogst

Het Rotterdamse visrestaurant Kaat Mossel ontvangt volgende week dinsdag 28 juni als eerste restaurant in Nederland de nieuwe oogst mosselen. Het gaat om de Zeeuwse bodemcultuur mosselen waarvan het seizoen meestal begin juli start en ongeveer negen maanden duurt.

Ron Hirt, eigenaar en chef-kok van Kaat Mossel, neemt in het bijzijn van vaste gasten, bekende Rotterdammers en vakgenoten de eerste baal in ontvangst. Ron: “We zijn trots dat wij de eerste baal van dit typisch Zeeuwse product mogen ontvangen, want stiekem is dat wel elk jaar een beetje een strijd met onze collega’s in Zeeland.”

De exacte startdatum van het seizoen voor bodemcultuur mosselen is afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit van de mosselen, wat weer samenhangt met het weer in het voorjaar. “Wij werken nauw samen met Aqua-Triton Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker in Noordwest-Europa”, vertelt Ron. “Zij selecteren voor ons de mosselen op formaat; met veel visvlees in de schelp, groter dan de jumbo-variant. Zodra ze deze niet meer kunnen leveren, stopt voor ons het seizoen. Meestal is dat in maart.”

Dit jaar voegt Kaat Mossel nieuwe smaken toe aan de menukaart. Zo introduceert Ron Oosters bereide mosselen en een Spaanse smaakvariant. Kaat Mossel serveert dagelijks zo’n 100 pannetjes mosselen aan haar gasten. Dat zijn ca. 120-150 kilo mosselen.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

 

Lees ook
Start seizoen Zeeuwse bodemcultuurmosselen op 6 juli

Start seizoen Zeeuwse bodemcultuurmosselen op 6 juli

In Yerseke vindt op 6 juli de officiële start van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen plaats. In aanwezigheid van genodigden worden de eerste mosselen van de nieuwe oogst uit de Oosterschelde opgevist. Ook mosselambassadeur en voetbalanalist Jan Boskamp is aanwezig als speciale gast.

Recordpoging Langste Mosseltafel in Vlissingen

Recordpoging Langste Mosseltafel in Vlissingen

Tijdens de Boulevard Experience in Vlissingen vindt een recordpoging plaats voor de Langste Mosseltafel van Nederland. De organisatie hoopt dat zo’n 1.000 schelpdierliefhebbers aanschuiven aan de tafel. Dat vertelt directeur Pieter Ventevogel aan PZC. De Boulevard Experience is een food en entertainment evenement met onder andere foodtrucks,...

Seizoen hangcultuurmosselen 2022 gestart

Seizoen hangcultuurmosselen 2022 gestart

Het nieuwe seizoen van de Zeeuwse hangcultuurmosselen is gestart. 1 juni vond de officiële opening plaats met het lichten van de touwen in de Oosterschelde ter hoogte van Neeltje Jans. “Het seizoen laat al vroeg een goede kwaliteit zien, wij meten al vleespercentages van 30 procent en meer”, aldus mosselkweker Jacco Schot.