Kingfish Zeeland B.V. officieel geopend

VIsmagazine_opening Kingfish Nederland

Drs. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland, opende vrijdag 6 april officieel Kingfish Zeeland B.V. De viskwekerij kweekt de tonijnachtige vis Dutch Yellowtail Kingfish. De Bat: "Innovatie, duurzaamheid en aquacultuur zijn zaken, waar wij als Zeeuwen voorop lopen en trots op zijn. Kingfish Zeeland is daar een goed voorbeeld van".

Voor de opening viste een drone een grote sleutel uit de Oosterschelde. Deze sleutel gebruikte De Bat voor de opening. Met het omdraaien van de sleutel werden de bassins gevuld met Oosterschelde-water. In dit gezuiverde water worden de ‘Kingfish’ vissen opgekweekt.

Duurzaam

De Yellowtail Kingfish wordt gekweekt in gezuiverd Oosterschelde water, ze krijgen organisch voedsel en geen antibiotica. De kweek vindt op duurzame wijze plaats met groene energie. Inmiddels is de Dutch Yellowtail beloond met het Groene Label van de Good Fish Foundation en is ook won de Horecava Innovation Award 2018.

Eigenaar Ohad Maiman zei tijdens de opening dat de realisatie van dit grootschalige project mede te danken is aan de medewerking van de provincie  Zeeland, de gemeente Noord-Beveland en alle toeleveranciers. Ook vertelde hij dat hij toevallig in contact kwam met Kees Kloet, een professional op het gebied van binnendijkse kweek en nu als operationeel manager van Kingfish opereert. Beider contacten waren de basis van de oprichting van Kingfish Zeeland B.V.

Succesvolle eerste kweek

 

De eerste kweek van de Yellowtail Kingfish vond vanaf juni 2017 plaats in het bijgebouw op het terrein van Kingfish Zeeland. Deze kweek was zo’n succes dat de directie van de kwekerij besloten heeft de vis een half jaar eerder (17 oktober 2017) dan gepland te introduceren aan de pers en inkopers.

Tijdens de officiële opening presenteerde ambassadeur-kok Mart Scherp van restaurant Scherp uit Middelburg, diverse amuses met de gekweekte vis. De vis is volgens Mart Scherp zeer bijzonder en veelzijdig te bereiden: “De vis kan gerookt worden, zoals zalm, kort gegrild/gebakken in pan of op BBQ, rauw als tartaar, dungesneden en gemarineerd, als Sashimi, of als Ceviche kort gegaard in citrus”.

Lees ook
De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

Duurzaamheid staat centraal bij Fish Tales. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt alleen 100 procent gecertificeerde vis. Het gaat goed met het bedrijf. In Nederland zijn de producten exclusief te koop bij Albert Heijn en ook in Duitsland gaat het goed. En nu richt Fish Tales zich op de Verenigde Staten.

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiaire! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage. Stagiair Foodredactie (32-40 uur per week) Alea Publishers is uitgever van Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vlees+, Vismagazine, More...

Alea Publishers neemt Foodbladen Vakbladen.com over

Alea Publishers neemt Foodbladen Vakbladen.com over

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia (uitgeverij van meer dan 30 special interest bladen en vakbladen) en Twin Digital/Twin Media (vormgeving/webdesign...