Tonijn-alternatief Kingfish Zeeland eerder op de markt

Kingfish Zeeland

De bouw van de nieuwe viskwekerij van Kingfish Zeeland gaat zeer voorspoedig. Het bedrijf verwacht deze zomer de nieuwe viskwekerij in Colijnsplaat te kunnen openen. Dit betekent dat hun kweekvis in de herfst op de markt komt. Ohad Maiman (algemeen directeur) en Kees Kloet (operationeel directeur) vertellen aan PZC dat dit een half jaar eerder dan gepland is.

Voormalige oesterkwekerij

De tijdwinst dankt Kingfish Zeeland aan de overname van een voormalige oesterkwekerij op het terrein van de nieuwbouw. De relatief nieuwe hal van de kwekerij kan als kraamkamer gebruikt worden. Ook zijn noodzakelijke voorzieningen, zoals een pomp die zout water uit de Oosterschelde haalt, al aanwezig.

Yellowtail kingfish

Kingfish Zeeland kweekt Yellowtail kingfish. Deze vis zwemt normaal in de Zuidelijke Oceaan bij Australië. Het is een roofvis die verwant is aan de makreel. Volgens Kingfish Zeeland is de vis een goed alternatief voor tonijn. Het bedrijf wil over 1,5 jaar zo’n 200.000 vissen per jaar kweken.

Duurzaamheid

Kingfish Zeeland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door hun gesloten watersysteem kunnen ze 99 procent van het water hergebruiken. Ook wil het bedrijf eigen energie opwekken met een windturbine en zonnepanelen.

Lees ook:

 
Lees ook
Kingfish Zeeland bouwt kwekerij in VS

Kingfish Zeeland bouwt kwekerij in VS

Kingfish Zeeland breidt uit naar de Verenigde Staten. Het bedrijf wil een grote viskwekerij bouwen in Maine. Deze nieuwe vestiging krijgt hetzelfde Recirculating Aquaculture System (RAS) als de kwekerij in het Zeeuwse Kats. De oppervlakte van de kwekerij moet veel groter worden. Begin mei won Kingfish Zeeland tijdens Seafood Global Expo de Seafood...

Princes vergroot aandeel verantwoord ingekochte tonijn

Princes vergroot aandeel verantwoord ingekochte tonijn

Princes heeft haar aandeel verantwoord ingekochte tonijn in 2018 verhoogd naar 94 procent. In 2017 was dit nog 90 procent, laat het bedrijf weten in een persbericht. Het doel is om 100 procent verantwoorde tonijn aan te bieden. Menno Bax, Marketing Director voor Princes Europe: "Wij zijn een van de grootste aanbieders van tonijnconserven in Nederland....

Het Grote Tonijndebat

Het Grote Tonijndebat

Tonijn is een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. Maar er bestaat ook veel onduidelijkheid over. Iedereen wil duurzame vis, maar er is een gebrek aan kennis hierover. Wanneer is tonijn duurzaam? Tijd voor een avond waar deze vis centraal staat. Daarom vond afgelopen dinsdag 4 juni in Pakhuis de Zwijger het Grote Tonijndebat plaats.