Kingfish Zeeland verdubbelt de productie

Yellowtail Kingfish

Kingfish Zeeland gaat uitbreiden. Dat geldt niet alleen voor de productielocatie in Kats, waar de productie in 2020 bijna wordt verdubbeld. Ook heeft de viskwekerij investeerders gevonden voor een nieuwe kwekerij in de Verenigde Staten. Dat meldt Omroep Zeeland.

In de productielocatie in Kats wordt momenteel zo'n 600 ton geproduceerd. Met de uitbreiding groeit dit aantal naar 1.000. En daar blijft het niet bij. Kingfish vond investeerders, waaronder Rabobank en de Franse investeerder Creadev, voor een nieuwe productielocatie in de Verenigde Staten. De bouw van deze viskwekerij in Jonesport, Maine moet in 2021 starten en een capaciteit van 6.000 ton vis krijgen.

Directeur Ohad Maiman vertelt aan Omroep Zeeland dat de markt vraagt om deze uitbreiding. "We hadden onze jaarproductie al in maart verkocht en moesten quota gaan instellen voor onze klanten. Er is dus een sterke markt die meer capaciteit aan kan. Wij hebben ook het voordeel dat we makkelijk kunnen leveren in Europa zonder dat de vis uit Japan of Australië moet komen."

In Kats kweekt Kingfish Zeeland vlakbij de Zeelandbrug Yellowtail kingfish. Deze vis komt oorspronkelijk uit de Zuidelijke Oceaan bij Australië. Deze roofvis, die verwant is aan de makreel, is een goed alternatief voor tonijn. Duurzaamheid is belangrijk voor Kingfish Zeeland. Zo wordt de Yellowtail Kingfish gekweekt in gezuiverd Oosterschelde water, krijgen de vissen organisch voedsel en geen antibiotica. De kweek vindt op duurzame wijze plaats met groene energie.

In 2018 won Kingfish Zeeland de overall Horecava Award. En in 2019 kreeg het bedrijf, tijdens de Seafood Expo Global in Brussel, de Seafood Excellence Global Award voor beste horecaproduct.

Meer weten over Kingfish Zeeland? Lees dan de artikelen in over de start van de viskwekerij in Vismagazine 7-2017 of over de officiële opening in Vismagazine 4-2018 terug.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Vishandel Volendam heropent in nieuw pand Heiloo

Vishandel Volendam heropent in nieuw pand Heiloo

Hij heeft de gunfactor. Dat zegt Bart Karregat niet zelf, maar de klanten van Vishandel Volendam in Heiloo vinden dat. Karregat heeft op een andere plek in het winkelcentrum, één pand verderop, een toekomstbestendige winkel geopend.

'We zitten tegen een doorbraak aan’

'We zitten tegen een doorbraak aan’

De kweek van vis wordt wereldwijd steeds belangrijker om aan de vraag naar gezonde en duurzame eiwitten te voldoen. Ook in Neder­land speelt kweekvis een steeds grotere rol, met duurzaamheid en kwaliteit als uitgangspunt van de kwekers. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Rick Leemans van Glasaal Volendam.

‘We kunnen ziektes goed in de hand houden’

‘We kunnen ziektes goed in de hand houden’

De kweek van vis wordt wereldwijd steeds belangrijker om aan de vraag naar gezonde en duurzame eiwitten te voldoen. Ook in Neder­land speelt kweekvis een steeds grotere rol, met duurzaamheid en kwaliteit als uitgangspunt van de kwekers. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Bert-Jan de Bondt van Delisalm.