Kingfish Zeeland verdubbelt de productie

Yellowtail Kingfish

Kingfish Zeeland gaat uitbreiden. Dat geldt niet alleen voor de productielocatie in Kats, waar de productie in 2020 bijna wordt verdubbeld. Ook heeft de viskwekerij investeerders gevonden voor een nieuwe kwekerij in de Verenigde Staten. Dat meldt Omroep Zeeland.

In de productielocatie in Kats wordt momenteel zo'n 600 ton geproduceerd. Met de uitbreiding groeit dit aantal naar 1.000. En daar blijft het niet bij. Kingfish vond investeerders, waaronder Rabobank en de Franse investeerder Creadev, voor een nieuwe productielocatie in de Verenigde Staten. De bouw van deze viskwekerij in Jonesport, Maine moet in 2021 starten en een capaciteit van 6.000 ton vis krijgen.

Directeur Ohad Maiman vertelt aan Omroep Zeeland dat de markt vraagt om deze uitbreiding. "We hadden onze jaarproductie al in maart verkocht en moesten quota gaan instellen voor onze klanten. Er is dus een sterke markt die meer capaciteit aan kan. Wij hebben ook het voordeel dat we makkelijk kunnen leveren in Europa zonder dat de vis uit Japan of Australië moet komen."

In Kats kweekt Kingfish Zeeland vlakbij de Zeelandbrug Yellowtail kingfish. Deze vis komt oorspronkelijk uit de Zuidelijke Oceaan bij Australië. Deze roofvis, die verwant is aan de makreel, is een goed alternatief voor tonijn. Duurzaamheid is belangrijk voor Kingfish Zeeland. Zo wordt de Yellowtail Kingfish gekweekt in gezuiverd Oosterschelde water, krijgen de vissen organisch voedsel en geen antibiotica. De kweek vindt op duurzame wijze plaats met groene energie.

In 2018 won Kingfish Zeeland de overall Horecava Award. En in 2019 kreeg het bedrijf, tijdens de Seafood Expo Global in Brussel, de Seafood Excellence Global Award voor beste horecaproduct.

Meer weten over Kingfish Zeeland? Lees dan de artikelen in over de start van de viskwekerij in Vismagazine 7-2017 of over de officiële opening in Vismagazine 4-2018 terug.

 

Dossiers
Lees ook
Kweekvis duurzamer dan gedacht volgens nieuwe FIFO-methode

Kweekvis duurzamer dan gedacht volgens nieuwe FIFO-methode

Wetenschapper Björn Kok ontwikkelde een nieuwe methode om te berekenen hoeveel kilo wilde vis nodig is voor één kilo kweekvis. Hieruit komt het beeld naar voren dat kweekvis duurzamer is dan gedacht.

Blockchain voor tilapia Jumbo

Blockchain voor tilapia Jumbo

Jumbo brengt de tilapiaketen in beeld door middel van blockchaintechnologie. Klanten kunnen met de QR-code op de verpakking de verschillende stappen in het productieproces van tilapia zien. Deze pilot met blockchain sluit aan bij de ambitie van Jumbo om haar keten transparanter te maken.

Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

Denemarken besloot afgelopen maandag geen uitbreiding meer te willen van zijn viskwekerijen op zee. Kweek in open zee geldt voor milieuorganisaties als schadelijk voor het milieu.