Klantendag P&D in kader oesters

DSC_0448

De jaarlijkse klantendag van Koninklijke Prins & Dingemanse was twee weken uitgesteld vanwege slecht weer. Daardoor konden klanten en pers half oktober op een prachtige dag genieten van zon, zee en Zeeuwse oesters aan boord van de MPS Adriana.

Voorafgaand aan de vaartocht naar de oesterpercelen werden de gasten rondgeleid door de oesterproductie van Prins & Dingemanse. De Belgische en Nederlandse gasten kregen toelichting op het productieproces: de aanvoer in kratjes of bulk, het schoonmaken, onder hoge druk ontdoen van ongerechtigheden, sorteren op grootte en verpakken.

 

Superverse oesters

Aan boord van de MPS Adriana informeerde Martijn van de Sluijs de gasten over het arbeidsintensieve proces van de oesterkweek, aan de hand van een powerpointpresentatie. Daarna voer de MPS Adriana naar mosselkotter YE 24, die met een klein sleepje een paar kratjes oesters oogstte. De gasten kregen een demonstratie oesters openen van Jan Prins, samen met Monique Prins en Martijn van de Sluijs gastheer bij deze dag. De superverse oesters werden met smaak verorberd door de aanwezigen. Ook de overige proeverijen van Zeeuwse creuses en platte oesters, zowel puur als met garnituur, vonden gretig aftrek.

 

Meer over de oesterdag van Prins & Dingemanse in de komende Vis Special.