Kookbijbel - Niki Segniet

21 oktober 2019

De titel doet anders vermoeden, maar de Kookbijbel heeft zeker iets te bieden voor de versspecialist. Met hoofdstukken over saus, bouillon, soep en stoof kunnen visspecialisten en slagers op verschillende manieren aan de slag. En bakkers kunnen uit de voeten met de hoofdstukken over brood, beslag, cake & koekjes, chocolade, suiker, custard en deeg.

Niki Segnit is bekend van de Smaakbijbel en ook in dit boek gidst ze de lezers weer. Nu niet van smaak naar smaak, maar van recept naar recept. Haar filosofie: wie inziet hoe het ene gerecht voortkomt uit het andere, kan ze vervolgens gemakkelijk uit de losse pols bereiden.

En passant toont Segnit ook de speelruimte: als je eenmaal weet hoe een basisrecept werkt, kun je naar hartenlust variëren. Zo tovert ze platte broden om tot Japanse ni-hachi of Indiase missi roti en maakt ze van een brioche in een handomdraai een pane al formaggio of praline. Overweeg je een saus of soep aan te gaan bieden aan je klanten of werk je aan nieuwe ovenschotels: ontdek dan bij Segnit hoe je makkelijk variatie aanbrengt in je recepten. 

Kookbijbel van Niki Segnit is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Kookbijbel  | ISBN: 9789057599170 | Prijs: € 45,-

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?