Kookboek Noordzeevis vertaalt in het Duits

Nordseefisch aus Scheveningen

Paulien Krikke, burgemeester van Den Haag, nam juni 2018 het eerste exemplaar van het kookboek Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen overhandigde op 25 januari het eerste exemplaar aan Claus Ubl, persvoorlichter Deutscher Fischerei Verband, op het Holland Paviljoen van de Internationale Grüne Woche in Berlijn.

Met de vertaling richt Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zich met name op Duitse toeristen. Met de vertaling kunnen ook zij kennis maken met bekende en minder bekende vissen uit de Noordzee. Nederland en Duitsland grenzen beide aan de Noordzee en hebben een gemeenschappelijk belang bij een goed beheer. Noordzeevis, zoals makreel, schol en wijting, wordt dagelijk aangeboden in Schevening. Veel van deze vis wordt geëxporteerd naar het buitenland. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil meer mensen laten genieten van deze vis.

Nordseefisch aus Scheveningen

Het kookboek, Nordseefisch aus Scheveningen, omvat twintig Noordzeevissen. Deze vissen zijn gefotografeerd met twintig prominenten uit Den Haag en Scheveningen van allerlei pluimage: jong en oud, visser en ondernemer, man en vrouw. Allemaal hebben ze iets met vis en de visbranche te maken en vertellen daarover in het boek. Onder hen cabaretier Sjaak Bral, Agnes Leewis van het Visbureau en voormalig wethouder Karsten Klein. Naast de fotografie wordt uitleg gegeven over de verschillende Noordzeevissen en vangsttechnieken en is er een recept met de vis. Het kookboek is gemaakt door Suzanne van der Pijll, bestuurslid van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, en Noreen ter Beke en de fotografie is van Ingmar Timmer.

Zowel de Duitse als de Nederlandse versie van het kookboek zijn te bestellen via de website van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Lees ook
Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering uit Voorschoten zet in op lokale producten en brengt met passie vis uit de Noordzee onder de aandacht. Daarom krijgen ze de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dinsdag 30 juli namen compagnons Raymond Talsma en Leon Harinck van House of Lords deze in ontvangst.   De oorsprong van House of Lords Catering...

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

WUR-onderzoeker Geert Hoekstra bezocht de afgelopen maanden verschillende beurzen, waaronder Sea Food Expo Global, en spraken daar met veel visverwerkende- en handelsbedrijven. Hij signaleert dat het aandeel van Noordzeevis in de Nederlandse vishandel afneemt.