Van Boven kookt met vis uit de Noordzee

Yvette van Boven

Yvette van Boven komt dit najaar met tien nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven. In dit kookprogramma deelt Van Boven haar keukengeheimen en wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haalt bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers. In de eerste aflevering kookt Van Boven met vis uit de Noordzee.

Vergeten Noordzeevis

Tijdens de eerste aflevering op 4 september serveert Van Boven de 'vergeten vis' uit de Noordzee. Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: het is allemaal ‘vis van de dag’. Van Boven laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er een vispotje met venkel van. Ook doet ze een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.

Yvette van Boven

Van Boven woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance columnist, illustrator, foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ze schreef en illustreerde verschillende kookboeken

Van Boven kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. Ook innovatieve oplossingen voor problemen zoals de woekerende Japanse Duizendknoop die zich in rap tempo als een ware plaag door Nederland verspreidt, verwerkt zij in haar recepten.

Lees ook
Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering uit Voorschoten zet in op lokale producten en brengt met passie vis uit de Noordzee onder de aandacht. Daarom krijgen ze de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dinsdag 30 juli namen compagnons Raymond Talsma en Leon Harinck van House of Lords deze in ontvangst.   De oorsprong van House of Lords Catering...

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

WUR-onderzoeker Geert Hoekstra bezocht de afgelopen maanden verschillende beurzen, waaronder Sea Food Expo Global, en spraken daar met veel visverwerkende- en handelsbedrijven. Hij signaleert dat het aandeel van Noordzeevis in de Nederlandse vishandel afneemt.