Van Boven kookt met vis uit de Noordzee

Yvette van Boven

Yvette van Boven komt dit najaar met tien nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven. In dit kookprogramma deelt Van Boven haar keukengeheimen en wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haalt bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers. In de eerste aflevering kookt Van Boven met vis uit de Noordzee.

Vergeten Noordzeevis

Tijdens de eerste aflevering op 4 september serveert Van Boven de 'vergeten vis' uit de Noordzee. Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: het is allemaal ‘vis van de dag’. Van Boven laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er een vispotje met venkel van. Ook doet ze een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.

Yvette van Boven

Van Boven woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance columnist, illustrator, foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ze schreef en illustreerde verschillende kookboeken

Van Boven kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. Ook innovatieve oplossingen voor problemen zoals de woekerende Japanse Duizendknoop die zich in rap tempo als een ware plaag door Nederland verspreidt, verwerkt zij in haar recepten.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Visprijzen bereiken recordhoogte

Visprijzen bereiken recordhoogte

In de zomer van 2022 stegen de visprijzen naar een recordhoogte. Zo lag de prijs van tong 43 procent hoger dan het voorgaande jaar. Een belangrijke oorzaak zijn de hoge brandstofprijzen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).