Kreeft uit de muur tijdens Zwarte Cross

Le clique claque

Tijdens het festival Zwarte Cross is het mogelijk om een culinair gerecht uit de muur te halen. Voor de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’ bedacht sterrenchef Rik Jansma drie Michelin-gerechten voor een snackbarprijs. 

Het is al heel lang mogelijk om op de Zwarte Cross te dineren in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’. Maar dat betekent wel dat de bezoeker het nodige mist van het festivbalprogramma. Vandaar de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Rik Jansma, chef en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk en tevens voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland, noemt het een "to go op niveau". Hij wil hiermee het idee dat eten uit de snackmuur vaak niet van de beste kwaliteit is en dat dineren op sterrenniveau vaak enkele uren duurt, voorgoed te veranderen. Festival-directrice Tante Rikie is in elk geval tevreden: "Efficiëntie en wereldklasse kwamen nog niet eerder zo tezamen en ik besef me wederom: niks is onmogelijk!".

Op het menu van Le Clique Claque staan:

  • Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham
  • Gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel
  • Lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum

De Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli en is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en vele crosswedstrijden. Het is een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. De Zwarte Cross wordt gekenmerkt door contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Universitent en een Oase, een Gospel Church en een Gaycafé.

Dossiers
Lees ook
Kees Jansma opent het Oosterscheldekreeftenseizoen

Kees Jansma opent het Oosterscheldekreeftenseizoen

Sportverslaggever Kees Jansma opent 28 maart het Oosterscheldekreeftenseizoen 2019. Jansma maakte onlangs bekend dat hij gaat stoppen met zijn werkzaamheden. “Voor ons is dat een uitstekende reden om hem als eregast uit te nodigen om de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst te nemen”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. ...

Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft

Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft

De bondscoach van het Nederlands elftal Ronald Koeman veilt donderdag 28 maart de eerste Oosterscheldekreeft in de visafslag van Colijnsplaat. Deze traditionele veiling vindt jaarlijks plaats en is de officiële start van het kreeftenseizoen. De opbrengst gaat dit jaar naar Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Koeman...

The Can Bar serveert vis uit blik

The Can Bar serveert vis uit blik

Bij eten uit blik denken de meeste Nederlanders niet aan lekkere snacks. Volgens de eigenaren van nieuw restaurant ‘The Can Bar’ in Amsterdam moet hier verandering in komen. Het restaurant in de Utrechtsestraat verkoopt vis uit blik als bijzondere snack. “Het is niet meer genoeg om alleen gefrituurde snacks te hebben en het is nodig de klant kennis...