Krijn Verwijs Yerseke wint twee Seafood Excellence Global Special Awards

28 april 2022 Redactie Vismagazine

Krijn Verwijs Yerseke viel twee keer in de prijzen tijdens de Seafood Excellence Global Awards. Het Nederlandse bedrijf ontving zowel de special award voor Retail Packaging als voor Best Seafood Product Line. De belangrijkste prijzen gingen naar GlobeXplore en Pescanova España.

De uitreiking van de Seafood Excellence Global Awards vindt altijd plaats tijdens de beurs Seafood Expo Global, ’s werelds grootste internationale visbeurs. Deze editie waren er 39 finalisten uit dertien landen. een jury bepaalde de winnaars. Krijn Verwijs Yerseke viel twee keer in de prijzen. "We zijn de trotse winnaars van twee Seafood Excellende Global Awards", staat er geschreven op Facebook.

Seafood Excellence Global Awards

De belangrijkste prijzen van de Seafood Excellence Global Awards zijn de Best Retail Product en Best Horeca Product. Het Spaanse Pescanova España en het Franse GlobeXplore wonnen respectievelijk deze prijzen.

Best Retail Product
Pescanova España won deze prijs voor hun Salmon Noodles (zalm noedels). Deze pasta met vis is rijk aan eiwitten, een natuurlijke bron van omega-3 en een laag vetgehalte. De noedels worden gekoeld verkocht en consumenten kunnen er zelf saus aan toevoegen. De juryleden prezen zowel de smaak en textuur van de pasta als het verpakkingsontwerp.

Best Horeca Product
Deze tweede belangrijke prijs ging naar Seaweed Spread – Yuzu and Ginger van GlobeXplore. Dit product is een mix van zeesla, gember en yuzu, dat kan worden gebruikt voor zowel groente- als vleesgerechten. De juryleden merkten vooral de smaak op met duidelijke natonen van yuzu en gember.

Seafood Excellence Global Special Awards

Naast de bovenstaande prijzen reikte de jury ook nog vijf Special Awards uit. Dit waren Seafood Excellence Global special award for Health & Nutrition, Convenience, Retail Packaging, Innovation en Best Seafood Product Line

Best Retail Packaging
Deze prijs voor beste verpakking ging naar Krijn Verwijs Yerseke voor hun product Mosselen vers bereid in saus Bangkok. Een gemakkelijke mosselmaaltijd voorzien van een verse saus met citroengras en gember. De verpakking is volgens de jury voorzien van een hoogwaardige fotografie, heeft een aantrekkelijk design met uitgebreide consumenteninformatie en is 100% recyclebaar.

Best Seafood Product Line
Daarnaast won Krijn Verwijs Yerseke ook de prijs voor de beste productlijn voor ‘Mosselen bereid in verse saus’. Er zijn drie varianten, de bovengenoemde Bangkok, Avignon met daslook en Classic met thijm en rozemarijn. De jury prees de kwaliteit van dit product, de aantrekkingsklacht van de smaken en de mooie verpakking.

Best Health & Nutrition
Het Spaanse Balfegó & Balfegó SL won deze award voor Balfegó Bluefin Tuna Loin. Deze blauwvintonijn is geoogst op het optimale vetpunt met mooie kleur en balans van smaak. Het product is bedoeld voor topkoks en biedt tal van voedingsvoordelen, waaronder hoogwaardige eiwitten, omega-3-vetzuren, selenium, fosfor, magnesium en tal van vitamines.

Best Convenience
De prijs voor beste gemaksproduct was voor de Smoked Wild-Caught Bluefin Tuna Carpaccio van het Spaanse JC Mackintosh. Deze blauwvin tonijn-carpaccio is koud gerookt met eiken en beukenvaten van La Rioja Alavesa. Daarna wordt de tonijn in dunne plakjes gesneden en in kant-en-klare porties verpakt.

Best Innovation
Naast de prijs voor beste Retailproduct ontving Salmon Noodles van Pescanova España ook de prijs voor beste innovatie. Het product vertegenwoordigt een nieuwe marktcategorie en laat de consument op een innovatieve manier meer vis eten. Het product heeft een Nutri-Score A en is veelzijdig in het gebruik.

Jury

De jury bestond dit jaar uit: juryvoorzitter Debby Verheyen van Ahold Delhaize uit België, Daniel Diaz van La Sirena stores uit Spanje, Nicholas Baroux van Supermarché Match uit Frankrijk; Sebastian Kiel van Chefs Culinar uit Duitsland, en Paula Merrigan van Yo! Sushi uit de Verenigde Staten.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?