Kunstvaatje 2022 uitgereikt aan eigenaren Rotterdamse Comedy Club Haug

Kunstvaatje 2022_persbericht MissPublicity

Foto: Miss Publicity

Bilderberg Parkhotel en PR bureau MissPublicity reikten 13 juni het Kunstvaatje 2022 uit aan Marcel Haug en Debbie van Polanen, eigenaren van Comedy Club Haug in Rotterdam. Tijdens de Haringparty beschilderde kunstenares Joni Kling het vaatje.

Het was de zesde keer dat Bilderberg Parkhotel en MissPublicity een kunstzinnig vaatje met Nieuwe Haring uitreiken aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit keer kregen Marcel Haug en Debbie van Polanen de eer. Met Comedy Club Haug hebben de twee veel betekent voor het culturele aanbod van Rotterdam en brachten comedy terug naar de stad. Clarissa Slingerland van MissPublicity: “Elke wereldstad heeft een Comedy Club, dus dat Rotterdam een tijd lang zonder zat, kon eigenlijk echt niet.”

Comedy Club Haug 

Comedy Club Haug is volgens Slingerland hét stand-up comedy podium van Rotterdam, waar de nationaal- en internationaal stand-up talent en veelbelovende nieuwkomers optreden. Onder andere Daniël Arends, Ronald Goedemondt, Peter Pannekoek, Hans Teeuwen, Patrick Laureij, Louis CK, Najib Amhali en Theo Maassen stonden op het podium. Eigenaren Marcel Haug en Debbie van Polanen zijn verder ook bekend als de producenten en oprichters van onder andere: The Stand-Up Club en het ICFR. Bij Men at Work TV Producties maakte Marcel Haug onder andere de programma's: The Comedy Factory, Raymann is Laat en Comedy Club Katendrecht.

Maandag 13 juni vond in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam traditiegetrouw een Haringparty plaats. Tijdens dit evenement werd een haringvaatje live beschilderd door kunstenares Joni Kling en vond de uitreiking plaats. De aanwezigen, zakenrelaties en gasten uit de culturele en creatieve hoek, genoten van de Hollandse Nieuwe. De Haringparty werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door partners Schmidt Zeevis en Audi Centrum Rotterdam.

Joni Kling

Kunstenares Joni Kling beschilderde dit jaar het vaatje. “De figuren van Joni Kling (1986) lijken te wonen in een vervlogen tijd vol sierlijke spelonken, gebeeldhouwde oermensen en statige ranke dieren. Met haar strakke en tegelijk sierlijke lijnen zoekt ze naar een constante spanning tussen directe emotie en zalige abstractie. In snoeihard zwart/wit plaatst ze iedere lijn en stip nauwkeurig terwijl er in haar gekleurde werk meer ruimte is voor onbestemde vlakken, maar ook daar behoudt ze steevast de klassieke klare lijn. Dan weer lyrisch, en dan weer to the point, soms vagelijk onzeker en dan weer Rotterdams recht voor je raap. Hiermee vangt ze zonder het te weten het tijdsbeeld van haar woonplaats Rotterdam.”

Dossiers
Lees ook
Een school vol vis

Een school vol vis

Het Nederlands Visbureau draait op volle toeren. Ook voor activiteiten na de zomervakantie zijn de voorbereidingen in volle gang.

Kees Hartevelt wint Nationale Haring Smaaktest

Kees Hartevelt wint Nationale Haring Smaaktest

De haring van Kees Hartevelt uit Leiden is de lekkerste van Nederland. Dat bepaalde een jury van tien prominente proevers woensdagavond 6 juli bij de Smitsloo Groep Nationale Haring Smaaktest.

Dulk Haasnoot Seafood klaar voor de toekomst

Dulk Haasnoot Seafood klaar voor de toekomst

De nieuwe winkel van Dulk Haasnoot Seafood is méér dan een efficiënt verkooppunt. “Wij delen kennis met onze klanten. Want de visdetaillist is de ambassadeur die de verhalen achter onze producten overbrengt aan de eindconsument.”