Lancering 'Noordzeevis uit Scheveningen'

Aanstaande woensdag 5 oktober wordt tijdens een bijeenkomst van de community ‘Scheveningse Vis’ het merk ‘Noordzeevis uit Scheveningen’ officieel gelanceerd. Tevens wordt dan het bestuur van de stichting Scheveningse Vis bekendgemaakt. In samenwerking met de Rabobank Regio Den Haag wordt al langere tijd gesproken over manieren om de visserij in Scheveningen verder te ondersteunen.

Ter promotie van de Scheveningse visserij werd onlangs ook al een persreis georganiseerd voor buitenlandse journalisten naar de haven en afslag van Scheveningen. Aankomend weekend (7-9 oktober) wordt tijdens het culinaire evenement Vissch in de Visafslag ook veel aandacht besteed aan ‘Noordzeevis uit Scheveningen’.

Meer informatie: www.scheveningsevis.org

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Onrust over toekomst visafslag Scheveningen

Onrust over toekomst visafslag Scheveningen

Afgelopen week ontstond er onrust over de toekomst van visafslag Scheveningen. De gemeente Den Haag zou haar aandelen willen verkopen. In het AD stelt Saskia Bruines, wethouder Economie van Den Haag, iedereen gerust. “Kans dat we aandelen visafslag Scheveningen gaan verkopen is erg klein.”