Ben de Lange geeft cursus 'haring snijden'

haring

Ben de Lange van Vishandel de Lange uit Scheveningen geeft vier keer een cursus haring snijden. Op 4, 5, 11 en 12 juni leert hij deelnemers alle basisvaardigheden van het haring snijden. Hij wil dat de traditie van het haring snijden niet verloren gaat. “Hoe leuk is het om je haring zo vers mogelijk op te halen bij de vishandel, zelf schoon te maken en dan te serveren? Zo krijg je ook nog eens de kennis van het product en kun je de kwaliteit zelf beoordelen.” zegt hij tegen De Scheveninger.

Bij Vishandel de Lange kunnen klanten terecht voor verse vis en schaal- en schelpdieren en verschillende visspecialiteiten zoals sushi, gourmetschotels en vissalade. De Lange leerde het vak van zijn vader. Hij gaat dagelijks zelf naar de Scheveningse visafslag, zodat de vis in de winkel verse Noordzeevis is.

In oktober 2017 was de zaak van De lange de eerste viswinkel die ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen werd. Dit was te danken aan het ambassadeurschap door het “met passie aanbieden van een puur streekproduct uit eigen Noordzee en het bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis”. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil de consumptie van Noordzeevis uit Scheveningen stimuleren de vis herkenbaar te maken en de verkrijgbaarheid ervan te vergroten.

Lees ook
Wat wordt het beste Streekproduct van Vlaanderen?

Wat wordt het beste Streekproduct van Vlaanderen?

De Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat samen met het Vlaams Centrum voor Agro- & Visserijmarketing op zoek naar het Beste Streekproduct van Vlaanderen. De krant besteedt de komende weken aandacht aan de verschillende producten. Vismagazine licht er een aantal visproducten uit.

Keuringsdienst van Waarde checkt Hollandse Nieuwe

Keuringsdienst van Waarde checkt Hollandse Nieuwe

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde besteedt vanavond (29 augustus) aandacht aan haring, de Hollandse Nieuwe. In het programma probeert de Keuringsdienst van Waarde een aantal vragen te beantwoorden. Wanneer is de Hollandse Nieuwe nou echt nieuw? Wat gebeurt er met de oude als er nieuwe aanwas is gebracht. En is er nou echt een groot smaakverschil?...

Uitslag Haringtest aangepast

Uitslag Haringtest aangepast

De uitslag van de eerste ronde van de Nationale Haringtest in Noord-Brabant is aangepast. Een van de finalisten werd vanwege fraude gediskwalificeerd door de organisatie.