Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

evmi-verpakkingsspecial-2019

De jaarlijkse Verpakkingsspecial van EVMI is nu ook online te lezen, in de vorm van een gloednieuw digitaal magazine. In de toekomst zullen ook reguliere edities van EVMI zo'n digitale uitgave krijgen.

In deze editie van de Verpakkingsspecial:

  • De stand van zaken rondom recycling: 'Verpakkingen zijn nog verre van circulair'.
  • De voor- en nadelen van bioplastic
  • Concrete doelstellingen voor duurzame verpakkingen in het MKB
  • Nutri-Score van nul tot nu
  • Vis verpakken: een rondvraag
  • De visie van Chris Bruijnes, directeur KIDV
  • Verpakkingstrends volgens Michael Nieuwesteeg, directeur Nederlands Verpakkingscentrum

Bekijk hier de special.

 

Dossiers
Lees ook
Het nieuwe  verpakken

Het nieuwe verpakken

De verpakkingsindustrie is al jaren bezig met duurzamer (her)verpakken. Met bio-materialen en met recyclebare mono-verpakkingen. Van der Windt Verpakking BV kan inmiddels mono-folies produceren.

Mogen we nog vis eten?

Mogen we nog vis eten?

In mei van dit jaar hield Guardian-columnist George Monbiot een vlammend betoog: we moeten stoppen met het eten van vis. Dat gaat visserijbioloog Christien Absil, directeur van de Good Fish Foundation en maker van de VISwijzer, te ver. We mogen wel degelijk vis eten, maar moeten een paar goede afwegingen maken.

GFF: Sterrenrestaurants serveren foute vis

GFF: Sterrenrestaurants serveren foute vis

Toprestaurants serveren vaak foute vis. Van de Nederlandse sterrenrestaurants serveert 89 procent één of meer vissoorten die rood scoren op de VISwijzer. Dat blijkt uit onderzoek van Good Fish Foundation (GFF). De uitgever van de VISwijzer vraagt hier op World Oceans Day aandacht voor.  Good Fish Foundation deed onderzoek naar...