Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial
Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.
Er zijn bedreigingen genoeg: bacteriën, micro-organismen, virusdeeltjes, bestrijdingsmiddelen, vervuilingen door lekkages uit machines of compressoren. Om nog maar niet te spreken over biofilms. Hardnekkig, lastig op te sporen en nog lastiger te bestrijden.
In deze special hebben we weer veel informatie, verhalen en interviews voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je aan de slag gaat met de nieuwe hygiënecode, WUR-onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen over de strijd tegen biofilms en hoogleraar Levensmiddelenmicrobiologie Marcel Zwietering over salmonellabesmettingen bij Ferrero.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel
Vanaf 15 mei 2023 geldt de nieuwe Hygiënecode voor de visdetailhandel. Een Hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan. De nieuwe code is uitgewerkt en opgesteld door de VNV.
Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder
Houwers Groep en CleanIT Solutions BV gaan samenwerken. Met ingang van juni 2022 richten de twee bedrijven de CleanIT Group op om elkaar op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en digitale mogelijkheden te versterken. Beide dochterbedrijven blijven bestaan onder de eigen naam.
Lees EVMI #3 nu als digitaal magazine
De digitale editie van EVMI #3 is verschenen. In dit nummer lees je alles over de thema's analyse & onderzoek en ketenoptimalisatie.